Početna Auto 124 pregleda

Aspark Owl: Japanski stroj do stotke juri samo 1,92 sekunde

1
Vidi galeriju 1/3
Aspark Owl: Japanski stroj do stotke juri samo 1,92 sekunde Aspark Owl: Japanski stroj do stotke juri samo 1,92 sekunde Aspark Owl: Japanski stroj do stotke juri samo 1,92 sekunde

Japanski su stručnjaci uložili maksimalan trud kako bi vozne performanse ovog automobila bile na vrhunskom nivou, ali su pritom zaboravili poraditi čak i na sigurnosnim segmentima svoga pothvata....

Aspark Owl prvi je put predstavljen prošle godine na autosalonu u Ženevi, a ovih je dana ubrzao do stotke u samo 1,92 sekunde. Iako je automobil još u razvoju čini se kako će u konačnici pružati vrhunske vozne performanse, što dokazuje i ovaj video u kojemu se da je čak i sigurnost vozača stavljena u drugi plan. Naime, japanski su stručnjaci toliko zaokupljeni razvojem ovoga bolida da su zaboravili osigurati adekvatne uvjete u kojima bi njegovo testiranje bilo sigurno za vozače, ali i za automobil.

1 | Author: Car Reviews foto: Car Reviews

"Sova" je još daleko od proizvodnje, ali je jasan pokazatelj kako će električni superautomobili budućnosti ubrzavati do stotke manje od dvije sekunde. Aspark pokreću dva električna motora s 430 KS, a pogon je na sve kotače. Važan čimbenik ovakvog ubrzanja jeste masa vozila, koja iznosi svega 850 kilograma. Iz tvrtke poručuju da bi doseg ovog automobila trebao biti oko 150 kilometara a cijena će se kretati oko 4,4 milijuna dolara.

1 | Author: YouTube foto: YouTube

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.