Početna Auto 1635 pregleda

Aston Martin razvija ‘nepostojeći’ leteći automobil

Uvijek dosljedan i nikada pretenciozan proizvođač automobila, Aston Martin uz pomoć sveučilišta Cranfield, odjela Cranfield Aerospace Solutions i Rolls-Royceova odjela za mlazne motore, istražuje opcije koncepta letećeg automobila koji nikad neće zaživjeti

Ideja je dizajnirati budućnost ‘osobne zračne mobilnosti’ koja će omogućiti proizvođaču automobila da kod kupaca izazove uzbuđenje i navede ih na očekivanje i razmišljanje, a da se ne mora osloniti na proizvod ili realnu i razumnu marketinšku strategiju.

Author: Aston Martin foto: Aston Martin

Tako je nastao koncept Volante Vision, glamurozno prijevozno sredstvo koje predstavlja zlatni standard među nepostojećim letećim automobilima. Ima sve što bismo od takvoga koncepta mogli i očekivati: nema formiranu cijenu, nema informacija o početku proizvodnje, postoje samo renderi, obećavaju električni pogon, veliku autonomiju...Uglavnom, nema apsolutno nikakvih utemeljenih realnih faktora koji ukazuju na to da će ikada zaživjeti u stvarnosti.

Author: Aston Martin foto: Aston Martin

U službenome priopćenju šef Astona Martina Andy Palmer rekao je kako im ovaj koncept pomaže u planiranju i pripremanju za budućnost: ‘S rastom populacije u urbanim područjima prenapućenost u gradovima će postati vrlo delikatna u smislu mobilnosti. Zato moramo sagledati alternativna rješenja kako bismo reducirali prenapućenost, smanjili zagađenje i unaprijedili mobilnost. Putovanje zrakom bit će krucijalni dio transporta budućnosti, a koncept Volante Vision je ultimativno luksuzno mobilno rješenje.’

Author: Aston Martin foto: Aston Martin

Na kraju može se zaključiti kako iskusna i ozbiljna tvrtka, kakva je Aston Martin, nije naročito stručna za ovakvu budućnost koja se neće dogoditi. Ili je to pak samo marketinški trik, kao što su i sami neizravno rekli.

Author: Aston Martin foto: Aston Martin

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.