Početna Auto 18 pregleda

Automobil koji je kompletan isprintan na 3D printeru

EDAG LIGHT COCOON CONCEPT CAR
Vidi galeriju 1/4
Automobil koji je kompletan isprintan na 3D printeru Automobil koji je kompletan isprintan na 3D printeru Automobil koji je kompletan isprintan na 3D printeru Automobil koji je kompletan isprintan na 3D printeru

EDAG Light Cocoon Concept Car ima premijeru na autosalonu u Ženevi - isprintan je pomoću 3D printera

Trtka EDAG je unazad desetak godina predstavila velik broj tehnički inovativnih konceptnih automobila uglavnom koristeći svjetlo i luminiscenciju. Tako smo proteklih godina mogli vidjeti njihov koncept svijetlećeg automobila, pa automobila koji svoju svijetleću reklamu projicira na asfaltnu podlogu ili na svoju karoseriju. Za ovogodišnji autosalon u Ženevi tvrtka EDAG je pripremila zaista inovativan i jedinstven konceptni automobil pod imenom Light Cocoon.

Radi se o kompaktnom sportskom automobilu budućnosti. Karoserija ovog koncepta izrađena je kao skelet s ciljem konstruktora da površina karoserije ne mora uvijek biti ravna, a isprintana je pomoću 3D printera. Tako je na aluminijski kostur Light Cocoon navučena rastezljiva tkanina koju je proizveo Jack Wolfskin. Rastezljiva tkanina zove se 'Texapore Softshell O2 +', a otporna je na kišu, sunce, vjetar i ostale vremenske uvjete. Kvadratni metar ove tkanine težak je samo 154 grama. To daje ovom konceptu jako nisku masu, a i odlične svjetlosne efekte kada se postavi LED pozadinsko osvjetljenje ispod tkanine.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.