Početna Auto 15 pregleda

Baci ključ i daj mi otisak prsta ili ne možeš voziti

KIA NOVO
Vidi galeriju 1/2
Baci ključ i daj mi otisak prsta ili ne možeš voziti Baci ključ i daj mi otisak prsta ili ne možeš voziti

Kia Novo je konceptni automobil kojim se najavljuje buduća linija kompaktnih automobila. Auto će kraj volana imati i senzor otiska prsta koji pamti želje vozača

Kako piše 24sata.hr Kia je u Seulu predstavila Koncept koji najavljuje budući stil kompaktnih automobila. I dok ime vuče iz latinskog 'novatus' nama je sasvim jasno da ovaj koncept opakog lica predstavlja nešto novo za Kiju, a temelji se na modificiranoj platformi Cerata. Kupeovska silueta tako se odlikuje kratkim prednjim prevjesima te produženima na stražnjem kraju. Vozačko okruženje pak će biti minimalistički uređeno, kaže Kia. Navodi se 3D hologramski prikaz bitnih informacija, a pored volana će biti touchpad preko kojeg će vozač moći upravljati većinom funkcija.

KIA NOVO | Author: KIA foto: KIA

Ovdje će biti smješten i senzor otiska prsta preko kojeg će automobil prepoznati vozača i odmah postaviti razne elemente prema vozačevim željama, poput odabira glazbe, glasnoće, prikaza informacija... Novo će pogoniti 1.6-litreni četverocilindraš s turbom. Za kraj Kia ipak navodi da trenutno ne planiraju ovaj koncept uvesti u proizvodnju, ali i dodaju da imaju povijest proizvodnje vozila koji su iznimno slični konceptima koji su im prethodili.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.