Početna Auto 278 pregleda

Jeftilen sa snažnim benzincem u kombinaciji s 4x4 pogonom

DACIA DUSTER MOTOR TCE 125
Vidi galeriju 1/5
Jeftilen sa snažnim benzincem u kombinaciji s 4x4 pogonom Jeftilen sa snažnim benzincem u kombinaciji s 4x4 pogonom Jeftilen sa snažnim benzincem u kombinaciji s 4x4 pogonom Jeftilen sa snažnim benzincem u kombinaciji s 4x4 pogonom Jeftilen sa snažnim benzincem u kombinaciji s 4x4 pogonom

Dacia Duster pokretana benzinskim motorom TCe 125 od 125 KS pridružuje se ponudi vozila s pogonom na četiri kotača

Dacia ovisno o tržištu, benzinski motor posljednje generacije pridružuje motorima 1.6 16V 105 i dCi 110 koji se već nalaze u ponudi Dustera s pogonom na četiri kotača. Duster TCe125 s pogonom na četiri kotača ispunjava normu Euro 6 i uvodi tehnologiju Stop&Start sa sustavom za obnovu energije pri kočenju. TCe 125 četverocilindrični benzinski motor s turbopunjačem i izravnim ubrizgavanjem proizvod je Renaultove strategije smanjenja obujma motora. Motor od 1,2 litre prepun je najsuvremenije tehnologije za povećanje energetske učinkovitosti (Stop&Start, smanjeno trenje) i nudi užitak u vožnji usporediv s 2-litrenim atmosferskim motorima uz istodobno smanjenje potrošnje.

Aluminijski blok obujma 1.198 ccm razvija snagu od 125 KS. Čak 90 posto najvećeg okretnog momenta od 205 Nm dostupno je na 1.500 o/min, a sav okretni moment dostupan je između 2.000 i 3.000 o/min. Motor TCe 125 dolazi u kombinaciji sa šesterobrzinskim mjenjačem. S kratkim prijenosnim omjerom prve brzine (5,79 km/h na 1.000 o/min), Duster TCe 125 s pogonom na četiri kotača upravljiv je na vrlo malim brzinama i teškim terenima te omogućava jednostavan polazak s mjesta na uzbrdici ili pod velikim opterećenjem.

DACIA DUSTER MOTOR TCE 125 | Author: Autosalon foto: Autosalon

Prekidačem na centralnoj konzoli vozač može izabrati između tri načina rada koji mijenjaju ponašanje vozila.

4x2 - Snaga se prenosi samo na prednje kotače. Taj način rada prilagođen je za vožnju na kvalitetnim, suhim podlogama koje nude dobro prianjanje i pomaže smanjiti potrošnju goriva.

Auto - Okretni moment automatski se raspoređuje između prednje i stražnje osovine, ovisno o razini prianjanja. Do 50 % okretnog momenta može se usmjeriti na stražnju osovinu.

Lock - Sustav elektronički aktivira pogon na četiri kotača i kontinuirano šalje 50 % okretnog momenta na stražnje kotače. Taj način preporučuje se za vožnju zahtjevnim terenima ili kad je prianjanje slabo (snijeg, blato, zemlja, pijesak) te na niskim brzinama.

Duster TCe 125 s pogonom na četiri kotača nudi smanjene troškove upotrebe. Lanac razvodnog sustava ne zahtijeva održavanje. Potrošnja goriva iznosi samo 6,4 l/100 km1, a emisije CO2 iznose 145 g/km. Način rada Eco omogućava vozačima smanjiti potrošnju goriva u bilo kojem trenutku tako što im pomaže usvojiti štedljiviji i ekološki osvješteniji način vožnje. Kad je uključen, sustav prilagođava određene postavke poput ograničavanja snage motora i rada klima-uređaja, u okvirima prihvatljivim vozaču i putnicima.

DACIA DUSTER MOTOR TCE 125 | Author: Autosalon foto: Autosalon

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.