Početna Auto 346 pregleda

Chevrolet Corvette ZR1: Novi ZR1 najbrži je i najsnažniji ikada

1
Vidi galeriju 1/6
Chevrolet Corvette ZR1: Novi ZR1 najbrži je i najsnažniji ikada Chevrolet Corvette ZR1: Novi ZR1 najbrži je i najsnažniji ikada Chevrolet Corvette ZR1: Novi ZR1 najbrži je i najsnažniji ikada Chevrolet Corvette ZR1: Novi ZR1 najbrži je i najsnažniji ikada Chevrolet Corvette ZR1: Novi ZR1 najbrži je i najsnažniji ikada Chevrolet Corvette ZR1: Novi ZR1 najbrži je i najsnažniji ikada

Američka ikona u najnovijem i najbrutalnijem izdanju razvija nestvarnih 755 "konja", a košta svega 120 tisuća dolara

Chevrolet je je i službeno predstavio najbrži model Corvette ikada. Razvija 755 KS i 969 Nm okretnoga momenta, a postiže najveću brzinu 337 km/h. Kao i u prethodnoga modela ZR1, pokreće ju 6,2-litreni turbomotor V8, no Chevrolet je u odnosu na prethodni model ZR1 iz istoga motora LT5 uspio izvući dodatnih 108 KS.

1 | Author: Corvette foto: Corvette

To je postignuto novim i efikasnijim intercooler turbopunjačem, za koji Chevrolet tvrdi da ima 52 % više kapaciteta nego onaj u aktualnoj Corvettei Z06. Aerodinamika igra veliku ulogu u novoj Corvette ZR1. Prednji odbojnik dizajniran je kako bi priuštio dodatnu količinu downforcea, kao i stražnji glomazni spojler koji omogućava približno 430 kilograma potiska (downforce) za velikih brzina.

1 | Author: Corvette foto: Corvette

Oblik karoserije izmijenjen je kako bi usmjerio više zraka na stražnji spojler, a dodani su i usisnici zraka koji odvode zrak za rashlađivanje 13 hladnjaka za hlađenje motora V8. U ponudi će biti ručni mjenjač sa sedam stupnjeva prijenosa, kao i osamstupanjski automatski mjenjač. Chevrolet Corvette ZR1 u prodaju dolazi u proljeće sljedeće godine, a neslužbeno se spominjala cijena 120.000 dolara.

1 | Author: Corvette foto: Corvette 1 | Author: Corvette foto: Corvette

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.