Početna Auto 16 pregleda

Dolazi nova verzija najmanjeg kabrioleta u Europi

SMART CABRIO
Vidi galeriju 1/6
Dolazi nova verzija najmanjeg kabrioleta u Europi Dolazi nova verzija najmanjeg kabrioleta u Europi Dolazi nova verzija najmanjeg kabrioleta u Europi Dolazi nova verzija najmanjeg kabrioleta u Europi Dolazi nova verzija najmanjeg kabrioleta u Europi Dolazi nova verzija najmanjeg kabrioleta u Europi

Novi Smart Fortwo Cabrio ima premijeru na autosalonu u Frankfurtu. Pokreće ga trocilindrični motor snage 71 ili 90 KS. Na raspolaganju je ručni ili DSG mjenjač, a u kombiniranim uvjetima vožnje popije 4,2 litre

Smart je vrlo popularan automobil kod nas, osobito za vožnju po gradu. Velik broj Smartova koji se kotrljaju po našim gradovima došli su u Hrvatsku kao rabljeni. No, uz novu generaciju Smarta na tržište sada dolazi i novi Smart Cabrio koji će premijerno biti pokazan na autosalonu u Frankfurtu sredinom rujna 2015. Narudžbe nestrpljivih kupaca za ovim malim kabrioletom počet će se primati od sredine studenog dok bi prvi primerci trebali biti isporučeni kupcima od veljače 2016. godine.

SMART CABRIO | Author: smart foto: smart

Kao i svaka tvornička izvedba kabrioleta, karoserija je dobila potrebna dodatna ojačanja, kako bi zadržala krutost, jer nema krova. Prtisikom na prekdiač mekani dio rolo krova povlaći se prema stražnjem kraju, a za spuštanje, odnosno podizanje, treba 12 sekundi, a tu je operaciju moguće napraviti i tijekom vožnje do brzine 155 km/h.

SMART CABRIO | Author: smart foto: smart

No, da biste uklonili uzdužni rub krova iznad desnih i lijevih vrata potrebno se zaustaviti, a skinuti dio krova treba spremiti u unutrašnju oplatu stražnjih, trećih vrata. Kabrioletska verzija ima iste dimenzije kao i verzija s čvrstim krovom – dugačka je 2,69 metara, široka 1,66 i visoka 1,55 metara. Stražnji prozor izrađen je iz stakla i ima ugrađeno grijanje.

SMART CABRIO | Author: smart foto: smart

Motorizacija Smart Cabria su dva trocilindrična motora najveće snage 71 i 90 KS, a dolaze u kombinaciji s ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa. U kasnijoj fazi bit će moguće kupiti i verziju sa DSG mjenjačem. Smart Cabrio pokretan motorom od 71 KS do stotke pojuri za 15,5 sekundi, a ima kombiniranu potrošnju goriva od 4,3 l/100km. Snažniji motor od 90 KS uz DSG mjenjač kombinirano potroši 4,2 litre.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.