Početna Auto 230 pregleda

Duhovni nasljednik Fiće: Ovo je novi Fiat 600e

FOTO: Fiat

Veliki brat modela 500e ponudit će više prostora, veći doseg i više vrata za Fiatove kupce koji žele prijeći na električni pogon

Nakon nekoliko ranijih pojavljivanja u raznim teaser videima Fiat je konačno predstavio novi 600e. Veliki brat modela 500e ponudit će više prostora, veći doseg i više vrata za Fiatove kupce koji žele prijeći na električni pogon.

Author: Fiat foto: Fiat

Za razliku od modela 500e koji je nastao na Fiatovoj "arhitekturi" ovaj model koristi poznat Stellantisov pogon kao i mnogi modeli Peugeota, Citroëna, Opela i novi Jeep Avenger. Riječ je o drugoj generaciji pogona s baterijom od 54 kWh što je dovoljno za 400 kilometara dosega. Snaga motora je 156 KS, a pogon je prednji. Fiat tvrdi da se 600e može napuniti do 80 posto za manje od 30 minuta na stanici za brzo punjenje. 

Author: Fiat foto: Fiat

Novi 600 neće ostati samo u električnoj verziji jer Fiat je najavio i plug-in hibrid, a konstrukcija automobila lako može primiti i benzinske motore.

Author: Fiat foto: Fiat

Dizajn malog Crossovera je vrlo razigran, a na prvi pogled je jasno da je inspiracija za dizajn bio aktualni 500e, kao i njegova starija i još uvijek aktualna verzija 500.  Dostupne sa samo četiri vanjske boje, sve su inspirirane zemljom porijekla crossovera: talijanska Sunčano narančasta, talijanska morsko zelena, talijanska kopnena pijesak i talijanska nebesko plava.

Author: Fiat foto: Fiat

Unutra se nudi mnogo veći izbor boja, jer Fiat ovo naziva prvim kompaktnim vozilom koje se nudi s "kromoterapijskim" LED osvjetljenjem. To znači da vlasnici mogu birati između osam naglašenih boja osvjetljenja, koje se mogu miješati i spajati u odabrane kombinacije kako bi zasjale u različitim dijelovima kabine. Sve u svemu, vozači će moći birati između 64 različite kombinacije kako bi pronašli onu koja im najviše odgovara. Osim toga, model će biti dostupan s luksuznim sjedalima koja imaju funkcije grijanja i masaže. te su električno podesiva.

Author: Fiat foto: Fiat

Dodirni zaslon ima dijagonalu od 10,25 inča, a instrumenti su digitalni. U unutrašnjosti prepoznajemo i neke detalje (tipku za pokretanje, tipku za izbor načina rada...) iz drugih modela Peugeota, Citroëna, Opela i od nedavno Jeepa.  Stellantis očito pokušava srezati troškove ovakvim odabirom unificiranih dijelova. 

Author: Fiat foto: Fiat

Cijene za Fiat 600e počinju od 35.950 € u Italiji, a cijene za hrvatsku znat će se kad auto dođe na naše tržište. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.