Početna Auto 1369 pregleda

Dvoboj: Može li Porsche Cayenne Turbo parirati Audiju RS4?

Dvoboj: Može li Porsche Cayenne Turbo parirati Audiju RS4?
Vidi galeriju 1/5
Dvoboj: Može li Porsche Cayenne Turbo parirati Audiju RS4? Dvoboj: Može li Porsche Cayenne Turbo parirati Audiju RS4? Dvoboj: Može li Porsche Cayenne Turbo parirati Audiju RS4? Dvoboj: Može li Porsche Cayenne Turbo parirati Audiju RS4? Dvoboj: Može li Porsche Cayenne Turbo parirati Audiju RS4?

Da bi RS4 imao jednaku masu kao Cayenne treba smjestiti čak pet putnika u taj sportski karavan, ali Porsche ima prilično više snage

U utrkama ubrzanja postoje tri najbitnija faktora, a to su snaga motora, masa automobila i dobra reakcija vozača. U novome videouratku YouTube kanala Carwow prikazana utrka Porschea Cayennea Turba protiv Audija RS4, što se na prvu čini kao poprilično nepoštena borba, ali za to postoji razlog. I Audi i Porsche tvrde za ove modele da mogu ubrzati do 'stotke' za samo 4,1 sekundu pa se postavlja pitanje koji automobil je brži u utrci ubrzanja. Rezultat vam nećemo otkriti, ali možete ga saznati pregledom videa. 

Dvoboj: Može li Porsche Cayenne Turbo parirati Audiju RS4? | Author: YouTube foto: YouTube

Porsche Cayenne Turbo pokreće 4,0-litreni twin-turbo motor V8 koji razvija 550 konjskih snaga i 770 Nm okretnoga momenta, a snaga se prenosi na sve kotače kao i u Audiju RS4. No najveća mana ovoga velikog SUV-a je masa od 2250 kilograma pa je pravo čudo što ovaj automobil tako lako dolazi do 100 km/h. 

Utrka ubrzanja | Author: YouTube foto: YouTube

Audi RS4 je kroz godine postao jedan od najpoželjnijih obiteljskih automobila na tržištu. Pokreće ga 2,9-litreni motor 'biturbo' V6 koji razvija 450 KS i 600 Nm okretnoga momenta. Iako ima manje snage, uz 8-brzinski automatski mjenjač, pogon na sve kotače i 1715 kilograma ovaj sportski karavan ima veliku prednost. 

Dvoboj: Može li Porsche Cayenne Turbo parirati Audiju RS4? | Author: YouTube foto: YouTube

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.