Početna Auto 19 pregleda

Elektro bitka: Chevrolet Bolt će imati veći doseg od Tesle 3

Chevrolet Bolt
Vidi galeriju 1/3
Elektro bitka: Chevrolet Bolt će imati veći doseg od Tesle 3 Elektro bitka: Chevrolet Bolt će imati veći doseg od Tesle 3 Elektro bitka: Chevrolet Bolt će imati veći doseg od Tesle 3

Chevroletov električni automobil velikog dosega na tržištu bi trebao biti za nekoliko mjeseci, puno prije od Teslinog Modela 3, koji će imati približno jednaku cijenu i nešto manji doseg

General Motors u utorak je najavio kako će njihov mali električni automobil Bolt na tržište stići s dosegom od 383 kilometra čime će nadmašiti i izravnog konkurenta, Teslin Model 3 s dosegom od 345 km.

Chevrolet Bolt | Author: Chevrolet foto: Chevrolet

Boltov bi na tržište trebao stići za nekoliko mjeseci, skoro godinu prije Teslinog vozila, s početnom cijenom od 35.000. Otprilike ista će biti i početna cijena Modela 3, no njegova prednost je činjenica da je nekoliko stotina tisuća ljudi već rezerviralo automobil. 

Chevrolet Bolt | Author: Chevrolet foto: Chevrolet

Upravo Boltu analitičari predviđaju potencijalno velik utjecaj jer se radi o prvom koji stiže s dosegom i cijenom kojom konkurira normalnim automobilima. Iako to ne jamči uspjeh, ali će ovakva formula staviti električne automobile na pravi test pred ogroman broj kupaca.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.