Početna Auto 315 pregleda

"Fiat će se fokusirati na model 500, dižemo ruke od Tipa"

1
Vidi galeriju 1/5
"Fiat će se fokusirati na model 500, dižemo ruke od Tipa" "Fiat će se fokusirati na model 500, dižemo ruke od Tipa" "Fiat će se fokusirati na model 500, dižemo ruke od Tipa" "Fiat će se fokusirati na model 500, dižemo ruke od Tipa" "Fiat će se fokusirati na model 500, dižemo ruke od Tipa"

Talijanski proizvođač prebacit će se na druga tržišta, a to iziskuje promjenu njegove ponude vozila...

Ovih dana u Ženevi automobilske tvrtke nisu samo prezentirale svoje nove automobile već su i neke iznjele planove za ovu godinu. Nakon Toyotine izjave o ukidanju dizelskih vozila, novosti je najavio i direktor Fiata Sergio Marchionne. Naveo je kako bi se talijanski proizvođač mogao prebaciti na druga tržišta, s obzirom na slabu potražnju u Europi.

1 | Author: FIAT foto: FIAT

"Ne smijemo biti emotivno vezani. Svjestan sam kako Fiat ima 100-godišnje nasljeđe, ali surova je realnost da se njegov značaj smanjio. Moramo otvoriti prostor za rast drugih brendova unutar kompanije. Razvijanje brenda Jeep u Europi tražilo je investicije, a potraga za pozicijom Alfa Romea i Maseratija oduzela je vrijeme i resurse. To je naš fokus u Europi.“

1 | Author: FIAT foto: FIAT

Tako će Fiat svoju proizvodnju i prodaju fokusirati na modelu 500, što uz maloga "fiću“ podrazumijeva SUV 500X te monovolumen 500L. Fiat Panda je također interesantna, tvrdi, ali nema optimizma za Tipo, bez obzira na dobre prodajne rezultate.

1 | Author: FIAT foto: FIAT

Marchionne će sredinom godine objaviti strategiju za razdoblje od 2018. do 2022., kada se i očekuju novosti i o modelu Alfa Romeo Mito. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.