Početna Auto 523 pregleda

Ford odlučio: Proizvest ćemo još 350 primjeraka modela GT

FOTO: Ford

Planirano je samo tisuću primjeraka, no Ford će do 2022. proizvesti dodatnih 350 primjeraka

Author: Ford foto: Ford

Kada je Ford 2016. godine predstavio drugu generaciju modela GT, bila je planirana proizvodnja  samo tisuću primjeraka u razdoblju od četiri godine. Ova nova odluka donesena je kako bi 'snovi o automobilu snova postali realnost' za barem još jedan mali broj potencijalnih kupaca. Tako će proizvodnja biti produžena do 2022. godine, kako bi se proizvelo dodatnih 350 primjeraka Forda GT.

Author: Ford foto: Ford

'Narudžbe za Ford GT bile su nevjerojatne, a početna potražnja nadmašila je ponudu šest puta', rekao je Hermann Salenbauch, direktor odjela Ford Performance. 'Produljivanjem proizvodnje na još jedan kraći period zadržat ćemo ekskluzivnost ultrapoželjnog superautomobila, a nudimo i mogućnost većeu broju ljudi da posjeduju ovaj izuzetni superautomobil', dodao je Salenbauch.

Author: Ford foto: Ford

Bilo je tu i problema. Originalnim planom bilo je predviđeno 250 automobila svake godine u razdoblju od 2017. do 2020. godine. No, već prve godine proizvedeno ih je samo 138, a dogodio se i opoziv zbog mogućega curenja ulja hidraulike. No bez obzira na sve, nema sumnje u iznimne trkaće performanse ovog superautomobila, čemu svjedoče brojne pobjede na raznim utrkama i rekordna vremena na nekim trkaćim stazama. Također, bez sumnje, potražnja za ovim superautomobilom i dalje je nevjerojatna.

Author: Ford foto: Ford

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.