Početna Auto 73 pregleda

Francuski pick-up na platformi Nissana osvaja svijet

RENAULT ALASKAN PICK-UP KONCEPT
Vidi galeriju 1/7
Francuski pick-up na platformi Nissana osvaja svijet Francuski pick-up na platformi Nissana osvaja svijet Francuski pick-up na platformi Nissana osvaja svijet Francuski pick-up na platformi Nissana osvaja svijet Francuski pick-up na platformi Nissana osvaja svijet Francuski pick-up na platformi Nissana osvaja svijet Francuski pick-up na platformi Nissana osvaja svijet

Renault Alaskan pick-up koncept nosivosti jedne tone je robustan, atletski i modernog dizajna

Nakon Dustera Oroch pokazanog javnosti početkom 2015. godine, Renault predstavlja i Alaskan Koncept koji predstavlja novi korak naprijed u želji da osvoji kupce iz segmenta pick-upova koji bilježi stalni rast. Pick-upovi čine više od trećine ukupne prodaje LGV-ova i predstavljaju novu frontu za Renaultovu ofenzivu proizvoda. Alaskan Koncept je konceptno vozilo nosivost jedne tone s naprednim, atletskim dizajnom koji će ispuniti zahtjeve poslovnih korisnika i pojedinaca.

RENAULT ALASKAN PICK-UP KONCEPT | Author: Nissan foto: Nissan

Alaskan Koncept pokreće Renaultov provjereni 2,3 litarski turbodizel motor sa četiri cilindra, dva turbopunjača, a koji se ugrađuje i u aktualni Master. Tehnologija je to dvostrukog turbopunjača: mali turbo za uglađena ubrzanja na niskim okretajima motora i veći turbo za veće okretaje. Uzdužno postavljen motor s dvostrukim turbopunjačem lakši je od konkurencije, a ima vrlo dobra ubrzanja te najnižu potrošnju goriva u klasi i male emisije ugljičnog dioksida.

RENAULT ALASKAN PICK-UP KONCEPT | Author: Nissan foto: Nissan

Nosivost veća od tone s pet putnika i dugim i širokim sandukom, a sanduk se odlikuje trima uzdužnim udubinama za pričvršćivanje tereta, a tu su i dodatni pretinci s obje strane sanduka za zaštitu tereta. Kotrlja se na 21 colnim kotačima, dok su stražnja svjetla „LED Pure Vision” s brušenim i poliranim aluminijskim okvirima i pokazivačima smjera u obliku slova C. Novi pick-up nosivosti jedne tone u serijskoj verziji bit će predstavljen u prvoj polovici 2016. Renault Alaskan pick-up koncept oblikom karoserije jako je sličan dizajnu Dacije, a izrađen je na platformi i tehnici nove verzije Nissan NP300 Navara, ali pokreće ga Renaultobv motor.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.