Početna Auto 9747 pregleda

Moguće je: Ugradio motor iz C63 AMG-a u Mercedesa 190

FOTO: Piper Motorsport

U karoseriju Mercedesa 190E, iz osamdesetih godina, stručna njemačka ekipa entuzijasta okupljenih pod imenom 'Piper Motorsport', ugradila je motor, prijenos, podvozje, kočnice, elektroniku, instrumentnu ploču pa čak i krov puno modernijega Mercedesa C63 AMG

Author: Piper Motorsport foto: Piper Motorsport

Ovo je vjerojatno jedan od najluđih tuning projekata dosad. O njemu smo već pisali, a sada je napokon potpuno završen. Sve je počelo 2013. godine, a sada, pet godina kasnije, 'Piper Motorsport' predstavlja svoj projekt u punom sjaju. Za početak je izrezano nekoliko strukturnih komponenti s C63 i skraćen mu je međuosovinski razmak, kako bi se uklopio u novo tijelo. Nakon modifikacija prihvatnih točaka motora i prijenosa i te su se komponente dobro uklopile u karoseriju 190E.

Author: Piper Motorsport foto: Piper Motorsport


Zanimljivo je kako se instrumentna ploča uvelike novijega Mercedesa C63 savršeno i gotovo bez preinaka uklopila u kabinu starijega modela 190E. Transformacija je zahtijevala mnoštvo modifikacija konstrukcije automobila, izradu posebnih dijelova i pronalazak odgovarajućih složenih rješenja. Jedno od njih je i posebno izrađena središnja konzola, koja vješto skriva sedmerostupanjski automatski mjenjač i njegove kontrole. Također, neke komponente koje su ispod poklopca motora premještene su (hladnjaci ulja, klima-uređaj i kočna pumpa), kako bi se napravilo mjesta za 6,2-litreni motor V8.

Author: Piper Motorsport foto: Piper Motorsport


Kako bi automobil izgledao još pikantnije i atraktivnije, sve je spakirano u žestoko redizajniranu karoseriju 190E, koja nalikuje na model EVO s elemntima DTM. Trenutno nisu otkrivene točne specifikacije o performansama, ali zato svakako vrijedi pogledati detaljnu galeriju fotografija snimljenih tijekom cijeloga procesa transformacije.

Author: Piper Motorsport foto: Piper Motorsport

Author: Piper Motorsport foto: Piper Motorsport

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.