Početna Auto 147 pregleda

Honda Civic CR-X: Kad je brzina bila jedini prioritet

CR-X
Vidi galeriju 1/4
Honda Civic CR-X: Kad je brzina bila jedini prioritet Honda Civic CR-X: Kad je brzina bila jedini prioritet Honda Civic CR-X: Kad je brzina bila jedini prioritet Honda Civic CR-X: Kad je brzina bila jedini prioritet

Senzacionalna Honda CR-X na našim se cestama bila pojavila početkom devedesetih i mamila je dizajnom i performansama...

CR-X | Author: Honda foto: Honda

Početkom devedesetih na našim su se cestama prvi put pojavile Honde CR-X. U usporedbi s “nabrijanim” Yugićima bila je senzacionalna u svakome pogledu, od dizajna i tehnologije do za tadašnje pojmove nevjerojatnih performansi. Bila je to druga generacija CR-X-a, koja se proizvodila od 1988. do 1991. i to u Hondinoj japanskoj tvornici u Suzuki. Zapravo je riječ o autu napravljenom na bazi ondašnjega Civica, no s malo kraćim međuosovinskim razmakom i stražnjim dijelom izrađenim u kupeovskoj liniji.

CR-X | Author: Honda foto: Honda

Službeno je bila četverosjed, no stražnja sjedala su imala više simboličnu nego uporabnu vrijednost. Europske verzije pokretali su benzinci s 1,5 i 1,6 motorom sa 105 i 130 KS, a izvedbe s VTEC tehnologijom i sa 150 KS bile su rijetke. Honda CR-X 1.6i 16V sa 130 KS postizala je najveću brzinu 210 km/h, a do 100 km/h je stizala za 8,5 sekundi. Iako danas ovi podaci i nisu pretjerano dojmljivi prije tri desetljeća stvari su bile posve drukčije.

CR-X | Author: Honda foto: Honda

Tko ju je vozio u to vrijeme bio je nedodirljiv spram vlasnika većine tadašnjih automobila. Današnji mladi vozači ne mogu si ni pojmiti kakav je bio osjećaj voziti je i tjerati motor do sedam tisuća okretaja i iza sebe ostavljati tjunirane Zastave. Za ondašnje pojmove, neovisni ovjes na svim kotačima i disk-kočnice bili su čudo. No oprema je bila prilično oskudna, kako ona za udobnost, tako i sigurnosna. Bez ESP-a, ABS-a i ostalih elektroničkih pomagala koja danas postoje Honda CR-X je u rukama nevještih vozača često znala biti i smrtonosna. To je i razlog što su, unatoč poslovičnoj kvaliteti, primjerci Honde CR-X zaista rijetki.

CR-X | Author: Honda foto: Honda

Nikada se više neće ponoviti vrijeme kada su brzina i performanse bili jedini kriteriji i kada na cestama nije bilo tako rigoroznih ograničenja brzine kao danas. Zbog svojega dizajna, performansi i voznih odlika Honda CR-X svakako zaslužuje bitno mjesto u povijesti automobilizma.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.