Početna Auto 12534 pregleda

Premijera: Fantastična A-klasa predstavljena u Zagrebu

Hrvatska premijera: Fantastična A-klasa prezentirana u Zagrebu
Vidi galeriju 1/6
Hrvatska premijera: Fantastična A-klasa prezentirana u Zagrebu Hrvatska premijera: Fantastična A-klasa prezentirana u Zagrebu Hrvatska premijera: Fantastična A-klasa prezentirana u Zagrebu Hrvatska premijera: Fantastična A-klasa prezentirana u Zagrebu Hrvatska premijera: Fantastična A-klasa prezentirana u Zagrebu Hrvatska premijera: Fantastična A-klasa prezentirana u Zagrebu

U Khala Lounge & Wine Baru, pod pokroviteljstvom Auto Gašparića, održana je prezentacija nove generacije uspješnoga Mercedesova kompakta

Nova Mercedes-Benz A-klasa na putu je da postane pravi hit u C segmentu. Zahvaljujući uspjehu prethodnika, ali i nevjerojatnoj tehnološkoj revoluciji, svakako će u godinama koje slijede biti izbor sadašnjih, ali i novih kupaca koji nikada prije nisu birali Mercedes.

Hrvatska premijera: Fantastična A-klasa prezentirana u Zagrebu | Author: Auto start foto: Auto start

Trenutačnu ponudu čine tri paketa opreme: Style, Progressive i AMG Line, a već je i u osnovnome paketu A-klasa bogata opremom. Svaki će kupac uživati u serijskoj opremi poput automatskoga klima-uređaja, sustava Active Brake Assist, multifunkcijskoga kožnog volana in velikoga zaslona za sustav infotainmenta.

Hrvatska premijera: Fantastična A-klasa prezentirana u Zagrebu | Author: Auto start foto: Auto start
Unutrašnjost automobila načinjena je iz najfinijih materijala poznatih čovjeku, a uz mnoštvo kožnih umetaka te crnoga laka piano, u njoj dominiraju dva velika ekrana sustava MBUX. Jedan je iza volana, a drugi na središnjemu dijelu kokpita. Oba su s dijagonalom 7 inča, a moguće je nadoplatiti za veći, 10,25-inčni zaslon, kao i ambijentalno osvjetljenje u 64 boje, koje je izravno preuzeto iz većih modela poput E ili S-klase, što dodatno upotpunjuje doživljaj boravka u izuzetno modernom okružju.

Hrvatska premijera: Fantastična A-klasa prezentirana u Zagrebu | Author: Auto start foto: Auto start
Gamu motora koji se trenutačno mogu odabrati čine jedan dizelski i dva benzinska agregata. Oznaka 180d ispod poklopca motora krije novi, dorađeni OM 608 turbodizelski motor sa zapremninom 1,5 litre te 116 KS i 260 Nm okretnoga momenta. Upravo ova kombinacija bila je najčešći izbor u aktualnoj A-klasi, zbog odličnog kompromisa između performansi i štedljivosti. Sparen automatskim 7 DCT mjenjačem s dvije spojke, do stotke juri 10,5 sekundi.

Hrvatska premijera: Fantastična A-klasa prezentirana u Zagrebu | Author: Auto start foto: Auto start

Benzinsku ponudu čine A200 s 1,33-litrenim turbobenzinskim motorom sa 163 'konja' te 240 Nm okretnoga momenta, a trenutačno je najsnažniji model papreni A250, koji iz motora s obujmom dvije litre 'ispucava' 224 KS. Cijena starta od 238 tisuća kuna za A180d, a za benzinac treba izdvojiti malo više od 240 tisuća kuna.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.