Početna Auto 592 pregleda

Hyundai Nexo: Revolucionarni električni nasljednik Tucsona

1
Vidi galeriju 1/4
Hyundai Nexo: Revolucionarni električni nasljednik Tucsona Hyundai Nexo: Revolucionarni električni nasljednik Tucsona Hyundai Nexo: Revolucionarni električni nasljednik Tucsona Hyundai Nexo: Revolucionarni električni nasljednik Tucsona

Najnoviji korejski SUV u električnom "odijelu" bit će bolji, brži, veći i opremljeniji nego Tucson.

Novi Hyundaijev SUV pokreće elektromotor sa 160 konjskih snaga, koji energiju crpi iz baterije 40 kWh te iz 95 kW spremnika u kojemu smjesa vodika i kisika stvara električnu energiju. Jednim punjenjem može uz prosječnu vožnju prijeći i do 600 kilometara.

1 | Author: Hyundai foto: Hyundai

Kada se vodikove ćelije isprazne treba samo 5 minuta da bi se opet napunile. Podatak da je 26 cm duži i 4 cm širi te da baterija više nije smještena u podu nego u prtljažniku nedvojbeno ukazuje da je Nexo definitivno inovativniji i revolucionaran, a također i prostraniji od prethodnika.

1 | Author: Wheels Magazine foto: Wheels Magazine

Ovaj automobil koristi potpuno novu tehnologiju pregleda mrtvoga kuta, pomoću tri kamere - dvije na bočnim stranama te jednu na stražnjem dijelu automobila. One pomoću monitora u kabini registriraju položaje drugih automobila. Novi Hyundaijev SUV od dodatnih mogućnosti ima i sustav automatskoga parkiranja, a vozač za obavljanje tih radnji ne mora biti u vozilu. Do 100 km/h ubrzava 9,5 sekundi, a najveća brzina ne prelazi puno preko 200 km/h. Na tržište stiže tek potkraj ove godine, a cijene su zasada nepoznate.

1 | Author: Hyundai foto: Hyundai

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.