Početna Auto 838 pregleda

ID.7 Tourer: VW predstavio karavansku verziju 'električnog Passata'

FOTO: Volkswagen

Skoro godinu dana nakon premijere modela ID.7 kojeg su mnogi odmah prozvali "električnim Passatom" predstavljena je i njegova karavanska verzija nazvana ID.7 Tourer. 

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Osnovni ID.7 Tourer dolazi s baterijom od 77 kWh koja je već otprije poznata iz skoro svih ID modela, a u verziji ID.7 Tourer Pro nudit će se i veća baterija od 86 kWh uz koju ovaj automobil ima popriličan doseg od 685 km po WLTP-u. To je samo nešto manje od klasičnog ID.7 koji s istom baterijom ima 700 km dosega. VW nije još otkrio doseg karavanskog ID.7 s manjom baterijom, no s obzirom na to sa limuzina nudi 615 km, pretpostavljamo da će to biti oko 600 kilometara. 

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Maksimalna snaga punjenja također se razlikuje: veća baterija može se puniti na 200 kW, a manja na maksimalno 175 kW. To znači da je za punjenje od 10-80 posto potrebno 28 minuta uz bateriju od 77 kWh i 30 minuta uz novu veću bateriju. 

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Bez obzira na bateriju, obje verzije imaju isti pogon. Riječ je o jednom električnom motoru koji razvija 286 KS i pokreće stražnje kotače. U budućnosti bi se mogla pojaviti i verzija s pogonom na sve kotače i mnogo više snage. 

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

VW je otkrio i kapacitet prtljažnika koji iznosi 605 litara te se sa spuštenim stražnjim sjedalima penje na 1714 litara. Za usporedbu, limuzinska verzija ID.7 nudi 535 do 1586 litara, a novi Passat Variant (limuzine neće biti u novoj generaciji) 690 do 1920 litara.  

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Iako je Volkswagen 2019. godine, kada je predstavio konceptni  ID. Space Vizzion, najavio da bi auto mogao imati i verziju sa sedam sjedala, u serijskom ID.7 Toureru te opcije nema. 

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Što se tiće dizajna, sprijeda se Tourer ne razlikuje od limuzine, dok je stražnji dio potpuno promijenjen. U unutrašnjosti automobil donosi iste male digitalne instrumente i veliki dodirni zaslon od 15" kao u limuzini. Ono što je novo je integracija ChatGPT umjetne inteligencije koju je VW najavio na CES-u u Las Vegasu početkom godine.

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Limuzina će također dobiti ovu značajku koja znaći poboljšani glasovni asistent koji može upravljati s više funkcija automobila i istraživati ​​informacije na internetu. Tu je i head-up zaslon koji sada može prikazivati i navigacijske upute iz Apple CarPlay i Android Auto sustava. 

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Kada će se novi ID.7 Tourer pojaviti na tržištu i koliko će koštati Volkswagen još nije otkrio.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.