Početna Auto 1341 pregleda

Iranci predstavili svoju kopiju Lamborghinija Murcielaga

FOTO: Arhiva Auto start

Tim iranskih inženjera svečano je predstavio superautomobil na kojemu je radio četiri godine. Vjerovali ili ne, riječ je o Lamborghiniju Murcielagu SV

Savršena kopija zahtijevala je puno rada i truda, a proizvedena je u iranskome gradu Tabrizu. Voditelj projekta rekao je kako je tim prvo obavio detaljno istraživanje, analizirao dizajn, modeliranje i proizvodne faze, a zatim je krenuo na konkretan posao.

Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

Svi dijelovi karoserije, unutrašnjosti i mehanike proizvedeni su po uzoru na originalni Murcielago. 'Izabrali smo unikatan model superiornoga brenda, pokušali smo ostati vjerni osnovnim značajkama, ali i najmanjim detaljima originalnoga modela. Vjerovali smo da naš tim može proizvesti jedan od najboljih automobila svijeta'.

Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

Cilj inženjerskog tima, kako kažu, bio je doći do tehničkoga znanja i metoda za proizvodnju superautomobila. Stoga pretpostavljamo kako je ovo bila samo vježba, odnosno 'maturalni rad' iranskih inženjera te da će nakon ovoga superautomobila početi proizvoditi svoja vozila. U suprotnome, ako nastave s kopijama, mogli bi se 'uvaliti' u probleme.

Author: Arhiva Auto start foto: Arhiva Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.