Početna Auto 1788 pregleda

Kada 400 nije dovoljno: Audi RS3 ABT razvija 500 'konja'

Audi RS3 ABT
FOTO: Motor1.com

Nakon što je njemačka tuning kompanija ABT Sportsline već pojačala limuzinsku izvedbu Audijeva modela RS3, na red je došla i hatchback varijanta

Audi RS3 ABT | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Na prvi pogled najočitije promjene su nove velike i crne 20-inčne aluminijske felge. Osim kotača, RS3 ABT dobio je i nove, agresivnije branike i usisnike za zrak, kao i četiri ispušne cijevi straga. Iz ABT-a tvrde kako je sve to dio novog aerodinamičkog paketa koji su pripremili za ovaj automobil.

Audi RS3 ABT | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Iako izvana ne izgleda pretjerano 'bijesno', ispod lima je ono što očarava. Naime, inženjeri iz ABT-a pojačali su 2,5-litreni turbo s pet cilindara sa 400 na čak 493 KS i omogućili ovome hothatchu ubrzanje do stotke u kratkih 3,7 sekundi i maksimalnu brzinu 300 kilometara na sat.

Audi RS3 ABT | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Osim toga, na izboru su i različiti detalji koji se mogu personalizirati, poput različitih vrsta kože za unutrašnjost i elemenata izrađenih iz karbona. Za one kojima je ipak 493 KS previše, ABT nudi i slabiju varijantu tuninga, koja snagu povećava na 'samo' 453 KS. Cijena obaju paketa još je nepoznata.

Audi RS3 ABT | Author: Motor1.com foto: Motor1.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.