Početna Auto 36 pregleda

Koncept iz Detroita u prodaji potkraj godine

VW TIGUAN GTE ACTIVE
Vidi galeriju 1/8
Koncept iz Detroita u prodaji potkraj godine Koncept iz Detroita u prodaji potkraj godine Koncept iz Detroita u prodaji potkraj godine Koncept iz Detroita u prodaji potkraj godine Koncept iz Detroita u prodaji potkraj godine Koncept iz Detroita u prodaji potkraj godine Koncept iz Detroita u prodaji potkraj godine Koncept iz Detroita u prodaji potkraj godine

Jedan od atraktivnijih Volkswagenovih izložaka u Detroitu konceptni je Tiguan GTE Active, koji pokreće hibridni sustav s 222 KS te s pogonom na sve kotače i infotainment-sustavom kojim se upravlja pokretima ruke

Vrlo je izgledno kako bi već krajem 2016. Tiguan GTE Active mogao biti u prodaji, čak i u izvedbi s povećanim međuosovinskim razmakom i sa sedam sjedala. Unatoč atraktivnom izgledu, povećanome razmaku od tla dodatnih 45 mm i gumama prikladnima za teren, izmjene izgleda nisu jedino po čemu se ističe Tiguan GTE.

VW TIGUAN GTE ACTIVE  | Author: Mark Blinch/REUTERS/PIXSELL foto: Mark Blinch/REUTERS/PIXSELL

Pokreće ga turbobenzinac s obujmom 1.4 litre u kombinaciji s elektromotorom s ukupno 222 KS. Hibridni pogon omogućava mu impresivne performanse, poput ubrzanja do 100 km/h za samo 6,4 sekunda, a s malom potrošnjom goriva. Posebice ako se u obzir uzme domet od trideset i dva kilometra samo na baterije. Pogon na sve kotače, DSG mjenjač i šest programa vožnje podrazumijevaju se u GTE izvedbi, baš kao i novi infotainment-sustav sa zaslonom velikim 9,2 inča, kojim se upravlja pokretima ruke.

VW TIGUAN GTE ACTIVE  | Author: Mark Blinch/REUTERS/PIXSELL foto: Mark Blinch/REUTERS/PIXSELL

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.