Početna Auto 10 pregleda

Konceptni Clio RS inspiriran Formulom 1

koncept clio rs
Vidi galeriju 1/7
Konceptni Clio RS inspiriran Formulom 1 Konceptni Clio RS inspiriran Formulom 1 Konceptni Clio RS inspiriran Formulom 1 Konceptni Clio RS inspiriran Formulom 1 Konceptni Clio RS inspiriran Formulom 1 Konceptni Clio RS inspiriran Formulom 1 Konceptni Clio RS inspiriran Formulom 1

Renault sport odjel slavi 40 godina postojanja, a povodom jubileja predstavio je najsnažniji Clio R.S. 16

Svima koji su govorili kako aktualni Clio R.S. nije dovoljno snažan, brutalan i sportski poput prethodnika, Renaultov sportski odjel je "začepio" usta. Nakon serijskoga modela s 200 KS i Trophy edicije s 220 KS sada je predstavljen i najjači i najbrži Clio dosad. Premijeru je imao danas na stazi u Monacu i to u rukama Kevina Magnussena.

koncept clio rs | Author: Renault foto: Renault

Clio koji je u odnosu na serijski proširen za 6 centimetara, ima kotače veličine 19 cola, a najbolje od svega je to što ga pokreće 2.0 Turbo motor iz Meganea R.S. Razvija 275 KS i 360 Nm okretnog momenta. Mjenjač je ručni sa šest stupnjeva prijenosa.

koncept clio rs | Author: Renault foto: Renault

Da je riječ o doista posebnome Cliju potvrdio je Patrice Ratti direktora Renault Sport odjela za automobile, koji ga je nazvao "ludim". Nastao je zajedničkim radom Renault Sport Cars odjela i Renault Sport Racing tima.

koncept clio rs | Author: Renault foto: Renault

Ovaj Clio ujedno je i putokaz u kojemu će se smjeru razvijati budući Renault Sport modeli. Službenu premijeru imati će u lipnju na festivalu brzine u Goodwoodu i izvjesno je da bi se mogao pojaviti u prodaji.

koncept clio rs | Author: Renault foto: Renault

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.