Početna Auto 126 pregleda

Lamborghini proizveo 7-tisućiti Aventador i 9-tisućiti Huracan

lamborghini
Vidi galeriju 1/3
Lamborghini proizveo 7-tisućiti Aventador i 9-tisućiti Huracan Lamborghini proizveo 7-tisućiti Aventador i 9-tisućiti Huracan Lamborghini proizveo 7-tisućiti Aventador i 9-tisućiti Huracan

Iako se proslavila odličnim rezultatima proizvodnje dva navedena modela, talijanska tvornica superautomobila ipak je dosada proizvela najviše modela Gallardo

Lamborghini slavi dva vrlo bitna jubileja odjednom. Talijanski proizvođač egzotičnih automobila proizveo je devet tisuća Huracana i sedam tisuća Aventadora. Prvi Aventador proizveden je prije šest godina, a ovih je dana iz tvornice izašao Aventador S Roadster s brojem šasije 7000. Krasi ga srebrna metalik boja "Grigio Adamas" i putuje ponosnome vlasniku u SAD. S devet tisuća proizvedenih primjeraka u tri godine Huracan bi uskoro mogao postati najproizvođeniji model Lamborghinija u povijesti tvrtke, ako premaše 14000 proizvedenih primjeraka. To je naime broj proizvedenih Gallarda u jedanaestgodišnjoj povijesti toga modela, te ujedno aktualni rekord branda Lamborghini.

lamborghini | Author: Arhiva foto: Arhiva

Jubilarni devettisućiti Huracan proizveden je u egzotičnoj boji "Blu Nethuns" i bit će isporučen kupcu u Dubaiju. Proizveden je malo manje od pet godina nakon osamtisućitoga Huracana Spydera, koji je prodan u Veliku Britaniju. Lamborghini planira udvostručiti prodaju nakon što početkom prosinca na tržište plasira dugo očekivani SUV Ursus. Kako bi se pripremila za takve smjele planove, tvrtka je znatno proširila proizvodne pogone, gdje će proizvoditi 7000 primjeraka sva tri modela (Aventador, Huracan i Ursus) godišnje. Proizvodnja Ursusa trebala bi početi sljedeće godine, kada Lamborghini očekuje proizvodnju najmanje1000 primjeraka luksuznoga SUV-a. Proizvodni kapacitet će se povećati na 3500 primjeraka u 2019. godini, a talijanski proizvođač procjenjuje kako će tim modelom ispuniti polovicu svoje godišnje proizvodnje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.