Početna Auto 7 pregleda

Luksuz, komfor i prestiž koji tjera okruglo 700 konja

BENTLEY EXP 10 SPEED 6
Vidi galeriju 1/7
Luksuz, komfor i prestiž koji tjera okruglo 700 konja Luksuz, komfor i prestiž koji tjera okruglo 700 konja Luksuz, komfor i prestiž koji tjera okruglo 700 konja Luksuz, komfor i prestiž koji tjera okruglo 700 konja Luksuz, komfor i prestiž koji tjera okruglo 700 konja Luksuz, komfor i prestiž koji tjera okruglo 700 konja Luksuz, komfor i prestiž koji tjera okruglo 700 konja

Britanski koncept pršti snagom iz hibridne kombinacije W12 benzinca od 590 KS, te dodatnih 110 KS iz elektromotora, a sve uz spektakularan izgled i nastavak tradicije preciznog ručnog rada

Luksuz, udobnost, prestiž..., prve su asocijacije na marku Bentley. Naravno, ne treba zaboraviti ni vrhunske performanse. No, konceptni model predstavljen na Ženevskom salonu automobila najavljuje ulazak marke u potpuno novi segment, u klasu malih super sportskih dvosjeda. Model EXP 10 Speed 6 nosi Bentleyev DNA, vrhunski dizajn, fantastične performanse, najmoderniju tehnologiju i jedinstveni ručni rad.

BENTLEY EXP 10 SPEED 6 | Author: Bentley foto: Bentley

S elegantnim, a istovremeno mišićavim dizajnom, klasičan je predstavnik britanske auto industrije, a izgled konceptnog modela najavljuje i buduće dizajnerske smjerove marke. Poseban naglasak dan je na precizan ručni rad koji odlikuje Bentley te nebrojene mogućnosti individualizacije interijera i eksterijera. Interijer novog modela odlikuje zakrivljeni digitalni zalon, kvalitetni materijali i precizna izrada.

BENTLEY EXP 10 SPEED 6 | Author: Bentley foto: Bentley

Najmanji Bentley pokretati će hibridna tehnologija. Benzinski motor je smješten sprijeda, pomaknut bliže centru auta, a pogon je na sva četiri kotača. Motor je obujma 6.0 litre u W12 konfiguraciji s dva turbo punjača snage 590 KS i čak 720 Nm pokretnog momenta. U sprezi s elektromotorom mogao bi imati snagu veću od 700 KS, a sve uz prihvatljivu ekonomičnost i ekološke performanse. Konceptni model EXP 10 Speed 6 u potpunosti je dizajniran i razvijen u sjedištu marke, britanskom Creweu u kojem se nalazi dizajnerski studio, centar za razvoj i istraživanje, te pogoni za proizvodnju. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.