Početna Auto 1150 pregleda

Manhart Performance Urus: Super SUV s 812 'konja'

FOTO: Manhart

Tuner 'Manhart Peformance' uglavnom je poznat po preradama BMW-a, Audija i Mercedesa, no s vremena na vrijeme upusti se i u poneki poseban projekt, poput ovoga Lamborghinija Urusa

Author: Manhart foto: Manhart

U tvorničkoj izvedbi talijanski super SUV iz 4.0-litrenoga motora V8 razvija 650 'konja' i 850 Nm okretnoga momenta, zbog čega Lamborghini tvrdi kako je Urus najsnažniji SUV na svijetu. Statistički ta titula ipak pripada Jeepu Grand Cherokee Trackhawku, koji razvija 707 'konja', no on je namijenjen potpuno drugoj skupini kupaca pa ćemo Lamborghiniju progledati kroz prste.

Author: Manhart foto: Manhart

Ipak, 'Manhart Performance' je povećao Urusovu snagu na čak 812 'konja' i 980 Nm okretnoga momenta, čime je za nekoliko desetinki smanjio ubrzavanje do 'stotke', koje u serijskoj izvedbi iznosi 3,6 sekundi. To je čak više i od snage Aventadora SVJ, čiji 6,5-litreni atmosferski motor V12 razvija 770 'konja' i 720 Nm okretnoga momenta.

Author: Manhart foto: Manhart

Urus je dobio novu mapu, nove turbopunjače i sportski ispušni sustav. da bi se bolje nosio s dodatnom snagom tu je i 8-stupanjski automatski mjenjač. Kao što je i običaj kod Manhartovih kreacija, Urus je dobio i modifikacije eksterijera, koje se očituju u brojnim elementima načinjenim iz karbonskih vlakana: dijelove prednjega branika, haubu, pragove, rubnjake blatobrana, stražnji krovni spojler i difuzor. 

Author: Manhart foto: Manhart

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.