Početna Auto 205 pregleda

Mercedesov pick-up napokon predstavljen: Ovo je nova X-klasa

X-klasa
Vidi galeriju 1/6
Mercedesov pick-up napokon predstavljen: Ovo je nova X-klasa Mercedesov pick-up napokon predstavljen: Ovo je nova X-klasa Mercedesov pick-up napokon predstavljen: Ovo je nova X-klasa Mercedesov pick-up napokon predstavljen: Ovo je nova X-klasa Mercedesov pick-up napokon predstavljen: Ovo je nova X-klasa Mercedesov pick-up napokon predstavljen: Ovo je nova X-klasa

Još početkom travnja 2015. godine službeno je priopćeno da Renault-Nissan i njemački Daimler AG proširuju svoju suradnju i kreću u ofenzivu na pick-up segment vozila. Nešto više od dvije godine kasnije predstavljena je konačna verzija Mercedesove X-klase, prvog pick-upa u povijesti kompanije iz Stuttgarta...

Da budemo precizniji, 2015. je objavljeno da će budući Mercedesov pick-up model brojne dijelove preuzeti s Nissanove Navarre NP300, dok će dizajn biti potpuno različit. Od Navarre se razlikuje po potpuno drugačijoj prednjoj masci, svjetlima i braniku, uz značajne promjene u unutrašnjosti i pri korištenju materijala.

X-klasa | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Svima je poznato da je Mercedes luksuzni premium brend, pa se takav ugođaj očekuje i u novoj X-klasi. Ona nije razočarala u pogledu materijala koji su standardno na vrhunskoj razini, a i cijela je unutrašnjost izvrsno pogođena. U sredini vozaču je na rapolaganju 8,4-inčni zaslon kojime se upravlja bogatim infotainmentom.

X-klasa | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

U početnoj ponudi motora nalaze se X220d motor sa 163 KS te X250d koji razvija 190 KS. Kasnije će stići i verzije X200 sa 165 te X350d s 258 'konja'. Što se pogona tiče, nova X-klasa standardno stiže sa stražnjim pogonom, a opcijski će se moći kupiti i 4 MATIC verzija s pogonom na sve kotače.

X-klasa | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

U ponudi mjenjača na raspolaganju će biti 6-stupanjski ručni i sedamstupanjski automatski mjenjač. Nosivost ovog pick-upa nešto je veća od jedne tone (1042 kg). U prodaju stiže u studenome ove godine, a kupcima će se nuditi u tri paketa opreme: Pure, Progressive i Power. Cijene za domaće njemačko tržište počinju na 37.294 eura za X-klasu 220d Pure s ručnim mjenjačem.

X-klasa | Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.