Početna Auto 44 pregleda

Mjerilo dizajna i performansi u segmentu pick-upova

NISSAN NP300 NAVARA
Vidi galeriju 1/14
Mjerilo dizajna i performansi u segmentu pick-upova Mjerilo dizajna i performansi u segmentu pick-upova Mjerilo dizajna i performansi u segmentu pick-upova Mjerilo dizajna i performansi u segmentu pick-upova Mjerilo dizajna i performansi u segmentu pick-upova Mjerilo dizajna i performansi u segmentu pick-upova Mjerilo dizajna i performansi u segmentu pick-upova Mjerilo dizajna i performansi u segmentu pick-upova Mjerilo dizajna i performansi u segmentu pick-upova Mjerilo dizajna i performansi u segmentu pick-upova Mjerilo dizajna i performansi u segmentu pick-upova Mjerilo dizajna i performansi u segmentu pick-upova Mjerilo dizajna i performansi u segmentu pick-upova Mjerilo dizajna i performansi u segmentu pick-upova

Nova Nissan NP300 Navara donosi najbolje od Nissanova iskustva kao vodećeg proizvođača crossovera i pick-upova. Novi 2,3-litreni dizelski motor odlikuje se boljim performansama te manjom potrošnjom goriva i emisijama. Ima jamstvo pet godina ili 160.000 km

Nova Nissan NP300 Navara smatra se kao mjerilo u klasi pick-upova nosivosti jedne tone. U razvoju nove generacije modela inženjeri su se ponajprije usredotočili na poboljšanje udobnosti i uglađenosti uz zadržavanje Navarinih terenskih sposobnosti, izdržljivosti i nosivosti. Novi je model potpuno obnovljena inačica prethodne generacije, s robusnom i izdržljivom šasijom koja se odlikuje brojnim tehnološkim rješenjima osmišljenim za još bolje vozne osobine i veću praktičnost.

NISSAN NP300 NAVARA | Author: Nissan foto: Nissan

Po uzpru na najboljecrossovere u svojim klasama, Qashqaija, X-Traila i Jukea, nova Navara u segment pick-upova donosi novu razinu uglađenosti, vrhunski dizajn, udobnost, kvalitetu te tehnologije dosad neviđene u tom segmentu. Uvođenje jamstva proizvođača u trajanju od pet godina ili 160.000 km, dosad je nepoznato u segmentu pick-upova.

NISSAN NP300 NAVARA | Author: Nissan foto: Nissan

Jedan od najvažnijih zadataka inženjera koji su radili na razvoju NP300 Navare je bio pružanje vozačkog iskustva poput onog u crossoverima. Kako bi se to postiglo bez ugrožavanja terenskih performansi vozila, Nissan je za izvedbu s dvostrukom kabinom razvio posve novi sustav stražnjeg ovjesa što je poboljšalo udobnost u vožnji i vozne sposobnosti, a usto je 20 kg lakši od ovjesa s lisnatim oprugama korištenog na prethodnoj generaciji.

NISSAN NP300 NAVARA | Author: Nissan foto: Nissan

Izvedba s jednostrukom kabinom ima znatno preinačenu izvedbu ovjesa s lisnatim oprugama u odnosu na onu korištenu na prethodnoj generaciji. Nove, odozgo ovješene lisnate opruge ne samo da su 7 kg lakše od onih pričvršćenih odozdo, nego i izvedbi s jednostrukom kabinom omogućuju 3,1 posto veći prilazni kut stražnjih kotača te smanjuju buku.

NISSAN NP300 NAVARA | Author: Nissan foto: Nissan

Nov NP300 Navara sada pruža vrhunsku tehnologiju po povoljnim cijenama. Panoramski Around View Monitor i sustav za kočenje u nuždi (Forward Emergency Braking – FEB) – nagrađivani sigurnosni sustavi Nissanovih crossovera – jedinstvena su ponuda u segmentu pick-upova. Oprema za sigurnost i udobnost uključuje i regulator brzine, sustav za nadzor brzine na nizbrdici (Hill Descent Control – HDC) i sustav za pomoć pri kretanju na uzbrdici (Hill Start Assist – HSA), posebno razvijene kako bi ispunili zahtjeve kupaca NP300 Navare, te ulazak i pokretanje vozila bez ključa, kameru za vožnju unatrag i parkirne senzore.

NISSAN NP300 NAVARA | Author: Nissan foto: Nissan

Prednja sjedala s posebnom potporom za kralješnicu nadahnuta NASA-inom tehnologijom donose poboljšanu ergonomiju, čime se smanjuje umor vozača. Od ostale opreme tu su još i dvozonska automatska klima u obje karoserijske izvedbe te nova konstrukcija sustava za prozračivanje i sjedala straga, kako bi putnici straga više uživali u putovanju.

NISSAN NP300 NAVARA | Author: Nissan foto: Nissan

NP300 Navara konstruirana je prema željama i zahtjevima europskog tržišta te se proizvedi u Europi. Novi 2,3-litreni motor dCi modela NP300 Navara 24 % je učinkovitiji od prethodnika te je najčišći i najštedljiviji motor u klasi. Dostupan je u dvije razine snage, 118 kW ili 140 kW, a snažnija verzija u tu klasu uvodi tehnologiju dvostrukog turbopunjača i jamči iznimno niske troškove održavanja sa znatno manjim emisijama CO2. Sustav pogona na četiri kotača razvijen je na temelju pogona prethodne generacije i jamči sigurnu vuču i na najzahtjevnijim terenima.

NISSAN NP300 NAVARA | Author: Nissan foto: Nissan

Nova NP300 Navara europsku će premijeru imati na Frankfurtskom salonu automobila 15. rujna, kad će biti objavljene i dodatne informacije. Konačne specifikacije i cijene razlikovat će se ovisno o tržištu i bit će objavljene približavanjem početka prodaje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.