Početna Auto 4047 pregleda

AC Schnitzer BMW i8: Njemačka policija protiv ilegalnoga tuninga

Svake godine jedna njemačka tuning tvrtka odabrana je da bi pripremila policijski automobil za promotivnu kampanju nazvanu 'Tune it! Safe!'. Pod pokroviteljstvom Ministarstva transporta i digitalne infrastrukture cilj ove inicijative je borba protiv ilegalnog i nesigurnoga 'tuninga'

Za 2019. godinu Udruženje njemačkih tunera automobila (VDAT) odabralo je tvrtku AC Schnitzer za ovaj posao. Tvrtka je pak odabrala BMW i8 plug-in hibrid za ovu kampanju te na njemu načinila značajne preinake. Policijski 'BMW i8 TUNE IT! SAFE!' upravo je premijerno predstavljen na Essen Motor Showu, koji traje do 9. prosinca. 

Author: ac schnitzer foto: ac schnitzer

Automobil je spušten 20 milimetara da bi bio stabilniji u zavojima, a dobio je i 21-inčne ultralake naplatke, što je smanjilo ukupnu masu automobila 4,4 kilograma po kotaču. AC Schnitzer je također dodao i neizostavni aerodinamični paket načinjen iz karbonskih vlakana, a najupečatljiviji elementi toga paketa svakako su stražnje krilo i difuzor.

Author: ac schnitzer foto: ac schnitzer

Tu je još mnoštvo karbonskih detalja, a sve je na kraju začinjeno kombinacijom plave i srebrne boje, sa žutim naglascima u stilu njemačke policije te neizostavnim 'rotirkama'. Interijer su zahvatile malo suptilnije preinake: aluminijska krilca mjenjača na upravljaču i papučice u istom stilu te još nekoliko detalja.

Author: ac schnitzer foto: ac schnitzer

Još nisu otkriveni detalji o performansama, no i u standardnoj varijanti i8 do 'stotke' ubrzava dok izgovorite: 'Eins, zwei, Polizei'. Ovaj projekt nastao je u svrhu promocije legalnog tuninga, kako bi se ukazalo na to da ovakve preinake na automobilima trebaju izvoditi profesionalne, za to specijalizirane tvrtke, kako bi sve bilo izvedeno na siguran i propisan način. 

Author: ac schnitzer foto: ac schnitzer Author: ac schnitzer foto: ac schnitzer

  • AllysonFernandez

    Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef.posjetiti>>>>> www.Cash74.Com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.