Početna Auto 1805 pregleda

Modernizirana legenda: Ovako može izgledati novi Mercedes CLK GTR

Mercedes CLK GTR
FOTO: Rain Prisk

Bilo koji 'pokušaj' Mercedesa da napravi nasljednika GTR-a je, prema mnogim fanovima, bio neuspješan pa je sada dizajner Rain Prisk napravio render kako bi izgledala modernizirana verzija ove jurilice

Prodaje se Mercedes-Benz AMG CLK GTR | Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

Krajem 90-ih godina prošloga stoljeća Mercedes je napravio 'brutalan' superautomobil kojime bi se natjecao u FIA-inu prvenstvu GT, a da bi zadovoljio uvjete natjecanja morao je napraviti najmanje 25 cestovnih vozila. Iako je AMG One danas najbrži Mercedes, ako se pita bilo kojega zanesenjaka ove marke koji je Mercedes 'ultimativan', svi će reći kako je to upravo CLK GTR

Prodaje se Mercedes-Benz AMG CLK GTR | Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

Pokreće ga 6,9-litreni atmosferski motor V12 koji raspolaže sa 612 ‘konja’ i 775 Nm okretnoga momenta, a pogon je na stražnje kotače. Postiže maksimalnu brzinu 344 km/h. Bilo koji 'pokušaj' Mercedesa da napravi nasljednika, prema mnogima fanovima bio je neuspješan pa je sada dizajner Rain Prisk napravio render kako bi mogla izgledati modernizirana verzija ove jurilice. 

Mercedes CLK GTR | Author: Rain Prisk foto: Rain Prisk

Zanesenjaci Mercedesom u komentarima su odlično reagirali na ovaj render, jer za razliku od modernog AMG-a Onea, ovaj primjerak stvarno priliči današnjim Mercedesima, ali svejedno nosi mnoge značajke 'stare' legende. Nadajmo se da će Mercedesovi dizajneri vidjeti ovaj render i dobiti dobru inspiraciju prilikom stvaranja još jednoga novog superautomobila. 

 

Bacite oko i na naš YouTube kanal:

(KLIKNI OVDJE)

Auto start YouTube kanal | Author: Auto start foto: Auto start

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.