Početna Auto 20 pregleda

Moto tehnika u super brzom go-kart formatu

HONDA POJECT 2X4
Vidi galeriju 1/6
Moto tehnika u super brzom go-kart formatu Moto tehnika u super brzom go-kart formatu Moto tehnika u super brzom go-kart formatu Moto tehnika u super brzom go-kart formatu Moto tehnika u super brzom go-kart formatu Moto tehnika u super brzom go-kart formatu

Honda Project 2x4 je vrhunski natjecateljski bolid s motociklističkim pogonom i konstrukcijom po uzoru na Atom Ariel

Svake godine već tradicionalno Honda organizira natjecanje za svoje dizajnerske studije, a rezultat su snažni automobili originalnog dizajna i haube pune 'konja'. Pobjednički automobil za 2015. godinu zove se 'Honda Project 2x4' koji je nastao kao projekt koji pokazuje mogući trend koji bi mogao postati aktualan u budućnost.

HONDA POJECT 2X4 | Author: HONDA foto: HONDA

Honda Project 2x4 najlakše je dizajnerski opisati kao go-kart format koji pokreće motor iz motocikla. Japanska verzija Ariel Atoma koncipirana je jednako kao i 'original'. Motociklistički atmosferski motor iz GP-a smješten je centralno, a radi se o Hondinom motoru koji na motocikističkim natjecanjima ganjaju Marc Marquez i Dani Pedrosa.

HONDA POJECT 2X4 | Author: HONDA foto: HONDA

Radi se o V4 benzincu obujma 998 ccm koji se vrti na visokih 13.000 okretaja i razvija najveću snagu 215 KS. Snaga se prenosi na kotače pomoću mjenjača s dvostrukom spojkom i šest stupnjeva prijenosa. Konstrukcija Project 2x4 inspirirana je go-kard tehnikom, ali i starim modelom RA272 nekadašnjeg bolida Formule 1 koji je pokretao motor sa 12 cilindara i obujma 1,5 litre, a koji se vrtio više od 13.000 okretaja.

HONDA POJECT 2X4 | Author: HONDA foto: HONDA

Project 2x4 je izuzetno kompaktne konstrukcije, dugačak je samo 3 metra i visok 99 cm. Težak je samo 405 kilograma, te odista spada na samu granicu između motocikla i automobila. Nisko težište i otvoreni kokpit daju puni sportski užitak za natjecateljske piste.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.