Početna Auto 53 pregleda

Možda posljednji proizvedeni Lamborghini Huracan je 'terenac'?!

FOTO: Lamborghini

Najnoviji model se  zove Sterrato All-Terrain i baziran je na "terenskoj" verziji Huracana nazvanoj Sterrato koja je na tržištu od prošle godine

Lamborghini je nedavno predstavio Huracan STJ, a svi su mislili i da je to ujedno i posljednja nova verzija ovog automobila i kraj za slavnio V10 motor. No Huracan se još ne da i ovih je dana dobio još jednu specijalnu seriju za (pred) kraj. Najnoviji model se  zove Sterrato All-Terrain i baziran je na "terenskoj" verziji Huracana nazvanoj Sterrato koja je na tržištu od prošle godine. 

Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Povišeni sportski automobil dolazi u četiri različite maskirne boje koje je dizajnirao Ad Personam Studio tvrtke. A za svaku od završnih boja, dizajneri su bili inspirirani različitim temama.Tako se one nazivaju Neve (snijeg), Sabbia (pijesak), Bosco (šuma) i Terra (zemlja).

Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Ono što im je svima zajedničko je mat crni lak krova i poklopca motora, kao i krovnih nosača i poprečnih nosača. Da, Huracán Sterrato All-Terrain je već tvornički opremljen krovnim nosačem. 

Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Bez obzira na boju, All-Terrain dobiva mat crne kovane kotače od 19 inča i mat, tamni donji dio karoserije. U unutrašnjosti Lamborghini je ovom autu dodao značku Ad Personam, mnogo karbona, alcantare i tamne kromirane ukrase.

Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Na žalost mnogih bogataša, ovaj se automobil više ne može kupiti. Svih dvanaest vozila koja će biti proizvedena već je prodano. Iako se radi o posebnoj seriji,  All-Terrain će se brojiti u ukupnu proizvodnju Sterrata koja je ograničena na 1499 primjeraka. Od dvanaest vozila, četiri (po jedno za svaki dizajn) namijenjena su Bliskom istoku i Africi. Preostalih osam bit će isporučeno kupcima u Sjedinjenim Državama, Latinskoj Americi, Europi, Aziji, Pacifiku i Australiji.

Author: Lamborghini foto: Lamborghini

Hoće li Lamborghini nakon ovoga na tržište plasirati još neki novi Huracan ili je sada gotovo, još nije sigurno. Nasljednik Huracana konačno stiže ove godine, ali on će izgubiti V10 atmosferski motor i  prijeći (vjerojatno) na V8 plug-in hibridni pogon.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.