Početna Auto 150 pregleda

Na poligonu Oryx isprobali smo nove Mercedese i "zvjerski" E63 AMG s 585 KS!

MBSE
Vidi galeriju 1/6
Na poligonu Oryx isprobali smo nove Mercedese i "zvjerski" E63 AMG s 585 KS! Na poligonu Oryx isprobali smo nove Mercedese i "zvjerski" E63 AMG s 585 KS! Na poligonu Oryx isprobali smo nove Mercedese i "zvjerski" E63 AMG s 585 KS! Na poligonu Oryx isprobali smo nove Mercedese i "zvjerski" E63 AMG s 585 KS! Na poligonu Oryx isprobali smo nove Mercedese i "zvjerski" E63 AMG s 585 KS! Na poligonu Oryx isprobali smo nove Mercedese i "zvjerski" E63 AMG s 585 KS!

I ove je jeseni uspješno organiziran tradicionalni Mercedesov Star Experience, event na kojemu smo imali prilike upoznati moćne AMG-ove jurilice, sigurnosne sustave redizajnirane S-klase i ostale pogodnosti vozila Mercedes-Benz...

Tvrtka Star Import, uvoznik i distributer automobila Mercedes-Benz i Smart, već četvrtu godinu zaredom, u suradnji s Daimlerom, u Centru sigurne vožnje Oryx organizirala je Star Experience.

MBSE | Author: Autostart foto: Autostart

Riječ je o događaju namijenjenom predstavnicima medija kao i velikim klijentima i potencijalnim kupcima vozila Mercedes-Benz i Smart. Tema ovogodišnjega Star Experiencea bila je inteligentna vožnja uz jednu novost - Offroad event na kojemu su prikazane izvanredne terenske mogućnosti novoga Sprintera. lakih gospodarskih i kombi-vozila stuttgartskog diva.

MBSE | Author: Autostart foto: Autostart

Program je i ove godine podijeljen u 4 cjeline:

Agility staza

Intelligent Drive (s naglaskom na inteligentne funkcije nove S-klase)

Sigurnosni poligon

Vožnja prometnicama u okolici Zagreba

MBSE | Author: Autostart foto: Autostart

Svaka je postaja predstavljala određene modele s tradicionalno najatraktivnijom postavom na stazi Agility koja je uključivala najnoviji Mercedes-AMG E63, „baby“ AMG predstavnike u obliku C43 AMG 4-matic i E43 AMG T-model kao i neizostavni kompakt GLA 45AMG. Najmoćniji model E63 AMG pokreće 4,0-litreni biturbo V8 motor koji u ovom slučaju razvija 585 KS, a sparen je s 4Matic+ pogonom na sve kotače. Očarao nas je eksplozivnošću i enormnom snagom, koja se itekako pokazala ozbiljnom na kišom natopljenom asfaltu.

MBSE | Author: Autostart foto: Autostart

Tijekom prva dva dana impresivan je bio i postav na cesti; redom plug-in hibridi - GLE 500e, E350e te C350e. Na postaji ntelligent Drive svjedočili smo inteligenciji nove generacije S-klase, modelu S560 koja je besprijekorno i posve autonomno kočila iza zaustavljenih vozila, izbjegavala poprečni promet, pješake i uglavnom sve što joj se našlo na putu. Naposlijetku se sama parkirala,upravljana pametnim telefonom.

MBSE | Author: Autostart foto: Autostart

Star Experience je poslužio i kao koreografija za domaće predstavljanje najnovije perjanice, osvježena modela S-klase, čija prodaja je počela 1. listopada.

I ove je godine u sklopu događaja održan i She's Mercedes koji je okupio 20-tak uspješnih poslovnih žena raznih profila i različitih zanimanja. Ova su druženja namijenjena dijeljenju iskustava, savjeta i druženju u okruženju koje nije uobičajeno. Radi iznimnog interesa i velikoga zanimanja ove će se godine Star Experience održati i u Dalmaciji, 13. i 14. listopada, na prostoru bivše vojarne "Šepurine" u blizini Nina.

MBSE | Author: Autostart foto: Autostart

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.