Početna Auto 256 pregleda

Nabildani terenac za ekstremni off-road

GEIGER JEEP WRANGLER SPORT 3,6 V6 KOMPRESSOR
Vidi galeriju 1/3
Nabildani terenac za ekstremni off-road Nabildani terenac za ekstremni off-road Nabildani terenac za ekstremni off-road

Geiger je nabildao Jeep Wrangler Sport 3,6 V6 Kompressor na 356 KS i 417 Nm – cijena 64.200 eura

Serijski Jeep Wrangler Sport ima motor koji razvija najveću snagu 276 KS i najveći okretni moment 347 Nm. No, prema mišljenju tuning tvrtke Geiger (inače specijalistu za tuning američkih automobila) za vožnju po najekstremnijim off-road terenima to nije dovoljno te je nabildao Jeep Wrangler Sport 3,6 V6 Kompressor na 356 KS i 417 Nm. Dodatnih 80 KS i 70 Nm baš je ono što je nedostajalo serijskoj verziji, koja je sada pravi off-road monstrum.

GEIGER JEEP WRANGLER SPORT 3,6 V6 KOMPRESSOR | Author: GEIGER foto: GEIGER

Prema američkom ukusu i mišljenju tako je i karoserija povišena od tla za dodatnih 6,4 centimetra, a to povećanje dobiveno je doradom ovjesa (Bilstein amortizeri), kao i puno većim 18 colskim kotačima s aluminijskim naplatcima i gumama 305/70 Mickey-Thompson izrazito grubog profila neophodnog za težak off-road teren.

GEIGER JEEP WRANGLER SPORT 3,6 V6 KOMPRESSOR | Author: GEIGER foto: GEIGER

Povećanje snage i momenta postignuto je kompresorom, cold-airboxom, hladnjakom zraka i novim softwareom koji upravlja radom motora. Nafrizirani motor sada u prosjeku troši oko 11,3 l/100km. Početna cijena za ovaj tuning je od 64.200 eura na više, ovisno od posebnih želja samog kupca.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.