Početna Auto 736 pregleda

Najbolji Japanski auto iduće godine postaje još bolji

FOTO: Lexus

U verziji za 2023. godinu Lexus LS će krasit još bolje vozne performanse te dodatne mogućnosti za komunikaciju i zabavu

Najprestižnija Lexusova limuzina LS je za iduću modelsku godinu dobila brojna poboljšanja. U verziji za 2023. godinu krasit će je još bolje vozne performanse te dodatne mogućnosti za komunikaciju i zabavu, a zahvaljujući najnovijoj tehnologiji povezivanja bit će olakšan pristup informacijama.  

Author: Lexus foto: Lexus

Najveća novost na autu je multimedijski sustav Lexus Link. Novi Lexus Link Pro dio je osnovne opreme, a pruža elegantnije multimedijsko iskustvo, zahvaljujući dodirnom zaslonu od 12,3 inča i ugrađenom asistentu „Hey Lexus” koji pametno odgovara na glasovne naredbe za surfanje internetom, uspostavlja pozive i omogućuje rukovanje audiosustavom ili klimatizacijom. Daljinski pristup korisniku omogućuje da se funkcijama upravlja na daljinu. Bežična ažuriranja pružaju najnoviji softver za multimedijski sustav, a Lexus Link omogućuje odmrzavanje vjetrobranskog stakla na daljinu te upravljanje bravama vrata i svjetlima upozorenja putem aplikacije na pametnom telefonu.  Model Lexus LS 500h ima i opciju daljinskog podešavanja temperature u putničkom prostoru i temperature obruča upravljača. Isto tako, aplikacija omogućuje analizu podataka o vožnji, prikaz informacija o lampicama upozorenja i savjete za hibridnu vožnju, a ima i ugrađenu funkciju „Pronađi moj automobil”.

Author: Lexus foto: Lexus

Tu je i novi navigacijski sustav koji kombinira mogućnost pružanja informacija o stanju u prometu u stvarnom vremenu, kao i informacija o stanju na cestama i parkiranju putem oblaka, a sve zahvaljujući novoj usluzi Premium povezivanja s ugrađenim, „uvijek povezanim”, sustavom za navigaciju. 

Author: Lexus foto: Lexus

Vozači bezbrižno mogu manevrirati i uživati u novom prikazu na zaslonu Digital Panoramic View Monitor, na kojem se prikazuje stanje ispod vozila zajedno s položajem guma. Osim već velikog broja praktičnih i sigurnih rješenja u okviru sustava Lexus Safety System+, sustav za pomoć pri parkiranju dodatno poboljšava snalaženje u prostoru i osjećaj prostora pri vožnji unatrag tako što na zaslon projicira središnju liniju kretanja vozila.

Author: Lexus foto: Lexus
Ovim značajkama upravlja se putem novih prekidača koji se nalaze na redizajniranoj središnjoj konzoli. Zahvaljujući novom multimedijskom sustavu prelazak s daljinskog dodirnog sustava je lakši i lokacije prekidača su optimalne, što pomaže pri lakšem snalaženju kod upotrebe. Površine u unutrašnjosti su preglednije, a oblik središnje konzole elegantniji s mogućnošću jednostavnog odlaganja pametnog telefona. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.