Početna Auto 294 pregleda

Naš, a svjetski: Novi Rimac bit će najbrži automobil na svijetu

1
Vidi galeriju 1/5
Naš, a svjetski: Novi Rimac bit će najbrži automobil na svijetu Naš, a svjetski: Novi Rimac bit će najbrži automobil na svijetu Naš, a svjetski: Novi Rimac bit će najbrži automobil na svijetu Naš, a svjetski: Novi Rimac bit će najbrži automobil na svijetu Naš, a svjetski: Novi Rimac bit će najbrži automobil na svijetu

Novi model hiperautomobila iz Rimca bit će proizveden u 150 primjeraka , a imat će impresivne performanse. Premijera je zakazana za 6. ožujka...

Rimac automobili u srijedu su na svojoj službenoj stranici objavili prvi video novoga modela koji će predstaviti 6. ožujka u Ženevi. Kao što je to i uobičajeno, najavni "teaser" video ne otkriva mnogo više od zatamnjene fotografije objavljene prije dva mjeseca pa je izgled novog auta i dalje enigma. Isto vrijedi i za druge detalje o samom automobilu, no iz izjava koje su posljednjih godinu dana stizale iz Rimac automobila jasno je kako bi novi model mogao postati najimpresivniji i najbrži električni automobil na svijetu.

Iz tvrtke su još prošle godine najavili da će novi model biti veliki korak naprijed u odnosu na postojeći Concept One, stoga možemo očekivati da će automobil imati zatno više od 1224 KS. S toliko snage mogao bi pojuriti i 400 km/h te do 100 km/h stići za nestvarne dvije sekunde, što bi bio rekord za sve cestovne automobile na svijetu. Očekuje se da će dobiti bateriju s osjetno većeim kapacitetom, a i doseg bi zbog toga mogao biti mnogo bolji od dosadašnjih maksimalnih 350 kilometara.

1 | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Novi model bit će proizveden u mnogo većoj seriji nego prethodni. Konkretno - 150 primjeraka, a očekuje se da će iz pogona u Svetoj Nedelji (ili novoga pogona koji još traže) godišnje izlaziti tridesetak automobila. Da su planovi u vezi s novim modelom itekako ozbiljni potvrđuje i to što će Rimac automobili u 2018. znatno proširiti svoju mrežu prodavatelja. Primjerice, trenutačno u SAD-u ima samo jednog, u New Yorku, a do kraja ove godine taj bi se broj trebao popeti na pet.

1 | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Kada su razvijali Concept One, koji je stekao svjetsku slavu, u tvrtki je bilo samo petero zaposlenih, a danas ih je oko 250, što je jamstvo da će novi auto biti mnogo napredniji, sofisticiraniji i impresivniji. Cijena je također tajna, no sve jeftinije od milijun eura bilo bi pravo iznenađenje. 

1 | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Iako je najavljeni Tesla Roadster sa svojih 1,9 s do 100 km/h i 1000 kilometara dosega jednim punjenjem na papiru impresivniji od bilo čega što će novi Rimac ponuditi, hrvatski hiperautomobil za manje od dva mjeseca bit će stvarnost, a Tesla dolazi tek 2020. Također, obećane performanse za sada su samo slovo na papiru i poprilično nestvarne s današnjom tehnologijom. Naime, za takav doseg bila bi potrebna baterija koja teži gotovo tonu.  

1 | Author: Rimac Automobili foto: Rimac Automobili

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.