Početna Auto 39 pregleda

Nikola Tesla EV Rally 2017: Na struju je bolje, tiše i modernije

1
Vidi galeriju 1/8
Nikola Tesla EV Rally 2017: Na struju je bolje, tiše i modernije Nikola Tesla EV Rally 2017: Na struju je bolje, tiše i modernije Nikola Tesla EV Rally 2017: Na struju je bolje, tiše i modernije Nikola Tesla EV Rally 2017: Na struju je bolje, tiše i modernije Nikola Tesla EV Rally 2017: Na struju je bolje, tiše i modernije Nikola Tesla EV Rally 2017: Na struju je bolje, tiše i modernije Nikola Tesla EV Rally 2017: Na struju je bolje, tiše i modernije Nikola Tesla EV Rally 2017: Na struju je bolje, tiše i modernije

Šezdeset električnih vozila osam je dana tutnjalo lijepom našom, a turneja po jadranskoj obali i otocima, nakon 1550 kilometara završila je na glavnom zagrebačkom trgu...

Četvrti po redu međunarodni „Nikola Tesla EV Rally Croatia 2017” startao je tradicionalno u Istri, a završio u Zagrebu. Šezdeset timova tijekom osam dana vožnje prošlo je rutom dugom 1550 km preko pet otoka i šest nacionalnih parkova. Taj događaj promovirao je Hrvatsku u Europi i svijetu, a ove godine oboreno je i nekoliko rekorda.

1 | Author: Nikola Tesla EV Rally foto: Nikola Tesla EV Rally

Imali smo najveći broj Tesla automobila ikada na jednom trajektu te najveći broj vozila koja su se odjednom punila na jednom mjestu. "Električari" su trošili dnevno između 4 i 5 MW struje, a vozila su ukupno imala čak 25.000 KS.

1 | Author: Nikola Tesla EV Rally foto: Nikola Tesla EV Rally

Vrijednost im također nije bila mala, a iznosila je 50 milijuna kuna. Prvi puta ove godine umjesto dizelskog agregata koji smo vozili kamionom, vozila smo punili smo na HEP-ovim trafostanicama što je fasciniralo sve natjecatelje. Velika je stvar što je HEP prvi u Hrvatskoj prepoznao europski trend uvođenja odrednica održivog razvoja u sektore energetike i transporta, zbog čega mu je krajem 2016. godine dodijeljena titula Ambasadora alternativnih goriva.

1 | Author: Nikola Tesla EV Rally foto: Nikola Tesla EV Rally

HEP je do sada u Hrvatskoj pustio u pogon 36 javnih ELEN punionica u suradnji s gradovima i zainteresiranim partnerima, a planira uspostaviti i mrežu punionica duž najvažnijih hrvatskih prometnica sufinanciranjem iz fondova Europske unije.

1 | Author: Nikola Tesla EV Rally foto: Nikola Tesla EV Rally

Podršku "najtišem" reliju dalo je i Ministarstvo turizma, a na putu iz Malog Lošinja sudionike je pozdravio i sam ministar Gari Cappelli. Vozači koji su došli iz Njemačke, Austrije i Skandinavije, uživali su u predivnim krajolicima Poreča, Vodnjana, Opatije, Malog Lošinja, Zadra, Splita, Smiljana, a također i glavnog grada. Nijedna lokacija nije odabrana slučajno već s ciljem da pokaže ono najbolje što Hrvatska nudi, od kulturne baštine, prirodnih ljepota do naše wine i gastro scene. Ni adrenalina nije nedostajalo, od ispita spretnosti i „speed race“-a u Poreču.

1 | Author: Nikola Tesla EV Rally foto: Nikola Tesla EV Rally

Pobjednici ovogodišnjeg relija su :

1. MJESTO: Ville Nahkuri – Tesla Model S (Finska)

2. MJESTO: Manuel Strohmeier - Tesla Model X (Austrija)

3. MJESTO: Volker Schoch – Tesla Model S (Njemačka)

1 | Author: Nikola Tesla EV Rally foto: Nikola Tesla EV Rally

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.