Početna Auto 258 pregleda

Novi BMW Serije 5 stigao je u Hrvatsku

BMW 5 Premijera
Vidi galeriju 1/10
Novi BMW Serije 5 stigao je u Hrvatsku Novi BMW Serije 5 stigao je u Hrvatsku Novi BMW Serije 5 stigao je u Hrvatsku Novi BMW Serije 5 stigao je u Hrvatsku Novi BMW Serije 5 stigao je u Hrvatsku Novi BMW Serije 5 stigao je u Hrvatsku Novi BMW Serije 5 stigao je u Hrvatsku Novi BMW Serije 5 stigao je u Hrvatsku Novi BMW Serije 5 stigao je u Hrvatsku Novi BMW Serije 5 stigao je u Hrvatsku

Sedma generacija BMW-a Serije 5 utjelovljuje najbolje iz svijeta limuzina, naglašenom sportskom estetikom i zadovoljstvom u vožnji

U zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti predstavljena je nova limuzina BMW, čime je i službeno započela prodaja na našem tržištu. Zasad su u ponudi dva benzinska modela, 530i (252 KS) i 540i (340 KS), dostupna i u izvedbi xDrive. Ponudu dizelaša čine 520d (190 KS) i 530d (265 KS), također i s opcijskim xDrive pogonom na sve kotače.

BMW 5 Premijera | Author: Auto start foto: Auto start

Osamstupanjski automatik je serijski u svim modelima osim u osnovnome dizelašu. Cijene započinju od 500.000 kuna naviše.

BMW 5 | Author: BMW foto: BMW

U odnosu na prijašnju generaciju auto je malo veći, ali i stotinjak kilograma lakši. Najznačajnija razlika u odnosu na prijašnji je posve nova platforma s poboljšanim i podesivim ovjesom, a u izvedbama xDrive na raspolaganju je i sustav upravljanja na sve kotače.

BMW 5 | Author: BMW foto: BMW

Znatno je poboljšana aerodinamika čiji je koeficijent otpora nevjerojatno niskih 0,22. Novi BMW 5 diči se i novim iDrive 6.0 multimedijskim sustavom sa zaslonom čija je razlučivost poboljšana te brojnim aktivnim sustavima pomoći vozaču, među ostalim i sustavom za poluautonomnu vožnju.

BMW 5 | Author: BMW foto: BMW

Osim bogate standardne opreme u opciji je i poduža lista opcija, koja omogućava potpunu individualizaciju modela. Kasnije dolaze 530e (252 KS) Plug-in hibridna verzija, te moćni M550i (462 KS).

BMW 5 | Author: BMW foto: BMW

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.