Početna Auto 126 pregleda

Novi električni auto na tri kotača s drvenim okvirom

Morgan EV3
Vidi galeriju 1/9
Novi električni auto na tri kotača s drvenim okvirom Novi električni auto na tri kotača s drvenim okvirom Novi električni auto na tri kotača s drvenim okvirom Novi električni auto na tri kotača s drvenim okvirom Novi električni auto na tri kotača s drvenim okvirom Novi električni auto na tri kotača s drvenim okvirom Novi električni auto na tri kotača s drvenim okvirom Novi električni auto na tri kotača s drvenim okvirom Novi električni auto na tri kotača s drvenim okvirom

Morgan EV3 na tri kotača ima drveni okvir, a ima ugrađeni elektromotor s kojim može voziti 270 km. Na tržište dolazi krajem ove godine

Morgan je predstavio svoj prvi električni automobil Morgan EV3 na tri kotača s drvenim okvirom. Premijerno je pokazan na autosalonu u Ženevi, a osim što se radi o potpuno električnom automobilu i još k tome na samo tri kotača, pomalo egzotičan je i detalj kako je okvir drveni. Za ostatak konstrukcije korišteni su karbonski kompozitni materijali i standardni aluminij.

Drveni okvir svakako spada u egzotiku, jer se drvo kao materijal za izradu nosećeg okvira prestao koristiti još od kraja 19 stoljeća. No, za marku Morgan drvo nije strano, jer ga vrlo često koristi u svojim konstrukcijama. Stvarno je cool kako je svoje specifične male benzinske motore ovom prilikom zamijenio modernim elektromotorom iz 21. stoljeća, tehničkim detaljem koji uopće ne narušava njegovu bogatu tradiciju.

Morgan EV3 | Author: Morgan Motors foto: Morgan Motors

Elektromotor od 46 kW lakoćom 'gura' EV3 koji ima manje od 500 kg, pa s mjesta do stotke sprinta za manje od 9 sekundi. Litijumska baterija kapaciteta 20 kWh jednim punjenjem ima doseg 270 km. Serijska proizvodnja električnog Morgan EV3 najavljena je za kraj 2016. godine. Cijena nije oznata, ali prema informacijama koe stižu iz morgana trebala bi biti na razini njegovih ostalih modela s benzinskim motorom ili tek neznatno viša.

Morgan EV3 | Author: Morgan Motors foto: Morgan Motors

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.