Početna Auto 478 pregleda

Novi Ford KA+: Mali auto, mnogo prostora za gotovo sto tisuća kuna

1
Vidi galeriju 1/6
Novi Ford KA+: Mali auto, mnogo prostora za gotovo sto tisuća kuna Novi Ford KA+: Mali auto, mnogo prostora za gotovo sto tisuća kuna Novi Ford KA+: Mali auto, mnogo prostora za gotovo sto tisuća kuna Novi Ford KA+: Mali auto, mnogo prostora za gotovo sto tisuća kuna Novi Ford KA+: Mali auto, mnogo prostora za gotovo sto tisuća kuna Novi Ford KA+: Mali auto, mnogo prostora za gotovo sto tisuća kuna

Samo je 4 cm kraći nego prethodna generacija Fieste i ima najviše prostora u klasi mikroautomobila

Fordov KA s dodatkom Plus u nazivu, jasno daje na znanje kako je riječ o pola broja većem autu nego dosad i s dodatnim parom vrata. Napravljen je na temelju nove globalne platforme za male automobile, a s ukupnom duljinom manjom od četiri metra ima mjesta za pet putnika.

1 | Author: Ford foto: Ford

U prodaji je u Europi te na tržištima Bliskog Istoka i Afrike. U Fordu navode kako će imati dinamične vozne značajke i komfornu unutrašnjost. Cijena osnovnoga modela u Hrvatskoj iznosi 94.900 kuna. Obujam prtljažnika je 270 litara, a posebnost je čak 21 pretinac, odnosno mjesto za odlaganje stvari. Bit će dostupan samo s jednim motorom, novorazvijenim benzincem 1,2 s četirima cilindrima, koji zamjenjuje dosadašnji motor 1,25.

1 | Author: Ford foto: Ford

Razvija 70 te 85 KS u jačoj izvedbi. Najveća brzina je 159, odnosno 169 km/h, a do 100 km/h, a troši pet litara goriva, u mješovitome ciklusu.

1 | Author: Ford foto: Ford

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.