Početna Auto 3350 pregleda

Mercedesove tehnologije će aute učiniti neuništivima

FOTO: Mercedes-Benz

Automobil će imati najnovije sigurnosne tehnologije te umjetnu inteligenciju koja će stalno unaprjeđivati sustave pomoći vozaču

Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz ima novu verziju koncepta sigurnosti (ESF), koju će predstaviti u drugome dijelu godine, a tvrdi kako će ta najmodernija tehnologija automobil učiniti neuništivim. Ola Källenius, iz Mercedesa, otkriva neke detalje o autonomnoj vožnji i sofisticiranoj tehnologiji pomoći vozaču, koje će gotovo eliminirati mogućnosti sudjelovanja u prometnim nesrećama.

Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

'Sve prometne nesreće proizlaze iz ljudske pogreške', rekao je Källenius i potvrdio kako su neka tehnološka rješenja gotovo spremna za serijsku proizvodnju i mogla bi se naći u novim modelima uskoro, a umjetna inteligencija bit će dio sigurnosnog paketa vozila. Sakupljat će podatke o vožnji i pohranjivati ih u središnji server da bi naučila kako što bolje upravljati sustavima pomoći vozaču.

Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Ako nešto ipak pođe po zlu, tu je najmodernija tehnologija za zaštitu putnika, koja će spriječiti ozbiljnije ozljede osoba u vozilu. 'Sredinom godine demonstrirat ćemo kako će izgledati budućnost sigurnosti', rekao je Källenius. Može se zaključiti, dakle, kako je moguće da ćemo to vidjeti na Frankfurt Motor Showu u rujnu.

Author: Mercedes-Benz foto: Mercedes-Benz

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.