Početna Auto 448 pregleda

Novi Nissan Qashqai: Temeljito obnovljeni japanski SUV stigao je u naše salone

1
Vidi galeriju 1/6
Novi Nissan Qashqai: Temeljito obnovljeni japanski SUV stigao je u naše salone Novi Nissan Qashqai: Temeljito obnovljeni japanski SUV stigao je u naše salone Novi Nissan Qashqai: Temeljito obnovljeni japanski SUV stigao je u naše salone Novi Nissan Qashqai: Temeljito obnovljeni japanski SUV stigao je u naše salone Novi Nissan Qashqai: Temeljito obnovljeni japanski SUV stigao je u naše salone Novi Nissan Qashqai: Temeljito obnovljeni japanski SUV stigao je u naše salone

Jedan od najtraženijih SUV-ova na našem tržištu dodatno je poboljšan u svakome pogledu, od izgleda do udobnosti u vožnji...

Kako bi zadržao vodeću poziciju na globalnome tržištu, Nissan je temeljito osvježio kompaktni SUV Qashqai. Najuočljivije su vizualne izmjene. Prednji dio ima masku "V-motion" po uzoru na ostale nove modele, a novi je i svjetlosni potpis s dnevnim LED svjetlima. 

1 | Author: Autostart/Nissan foto: Autostart/Nissan

Osim novim odbojnicima i detaljima na karoseriji, koje osim estetskih imaju i funkcionalnu vrijednost u smislu poboljšane aerodinamike, Qashqai se ističe i novim bojama, posebno u novoj boji Vivid Blue. Sve u svemu može se reći kako je još uvijek među atraktivnije dizajniranim SUV-ovima. Izmjena ima i u unutrašnjosti, nova su prednja sjedala koja pružaju više komfora i bolju ergonomiju, novi je upravljač s većim promjerom i s tri kraka, koji omogućava bolju preglednost nad instrumentima, a i brojni drugi detalji poput otvora za ventilaciju i mekane plastike daju dojam luksuznijeg automobila.

1 | Author: Autostart/Nissan foto: Autostart/Nissan

Bolje opremljeni modeli imaju i posve crnu unutrašnjost, uključujući i krovne obloge, pa djeluju još luksuznije, a osim toga tu je i audiosustav Bose. Osim opreme Visia, Acenta, N-Connecta i Tekna novost je i paket Tekna+ koji osim bogate sigurnosne opreme uključuje i sjedala presvučena kožom u dvije boje, po kupčevu izboru. Ovisno o paketu opreme, Qashqai može biti opremljen gotovo svim danas dostupnim sigurnosnim elementima u autoindustriji,l što ga ujedno čini jednim od najsigurnijih auta u klasi.

1 | Author: Autostart/Nissan foto: Autostart/Nissan 1 | Author: Autostart/Nissan foto: Autostart/Nissan

U odnosu na prethodnika ima i značajno poboljšanu zvučnu izolaciju. Izmjene na podvozju uključuju nove amortizere i opruge, snažnije poprečne stabilizatore te rekalibrirani upravljački sustav pa se u vožnji doima agilnijim nego prije. Paleta motora ostala je ista. U ponudi su dizelaši sa 110 i 130 KS te benzinci sa 115 i 163 KS.

1 | Author: Nissan foto: Nissan

Ovisno o kombinaciji motora svi su sa šeststupanjskim ručnim mjenjačem ili Nissanovim automatskim mjenjačem CVT, a snažnije izvedbe dizelaša i benzinaca mogu biti i s pogonom na sve kotače. Od travnja 2018., Qashqai će imati i sustav ProPILOT 1.0. Cijene započinju od 154.900 kuna pa do 279.630 kuna za top izvedbu Qashqaija. No, u akcijskoj ponudi Nissan Hrvatska nudi leasing 50/50 s kamatom 2,99 % i produljenim jamstvom do sedam godina.

1 | Author: Nissan foto: Nissan

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.