Početna Auto 144 pregleda

EKSKLUZIVNO: Ovo su prve 'live' fotografije novog BMW-a Z4 Concept

1
Vidi galeriju 1/10
EKSKLUZIVNO: Ovo su prve 'live' fotografije novog BMW-a Z4 Concept EKSKLUZIVNO: Ovo su prve 'live' fotografije novog BMW-a Z4 Concept EKSKLUZIVNO: Ovo su prve 'live' fotografije novog BMW-a Z4 Concept EKSKLUZIVNO: Ovo su prve 'live' fotografije novog BMW-a Z4 Concept EKSKLUZIVNO: Ovo su prve 'live' fotografije novog BMW-a Z4 Concept EKSKLUZIVNO: Ovo su prve 'live' fotografije novog BMW-a Z4 Concept EKSKLUZIVNO: Ovo su prve 'live' fotografije novog BMW-a Z4 Concept EKSKLUZIVNO: Ovo su prve 'live' fotografije novog BMW-a Z4 Concept EKSKLUZIVNO: Ovo su prve 'live' fotografije novog BMW-a Z4 Concept EKSKLUZIVNO: Ovo su prve 'live' fotografije novog BMW-a Z4 Concept

Konceptni bavarski roadster predstavljen je javnosti na izložbi Pebble Beach Concours d'Elegance, a upravo će ovaj koncept biti podloga za novu generaciju atraktivnog kabrioleta...

BMW Z4 Concept razvijan je u suradnji s Toyotom, a razvija se pod oznakom G29. Potpuno nova platforma, meki sklopivi krov i ponuda najmodernijih BMW-ovih motora zasigurno će osvojiti tržište roadstera kada konačna produkcijska verzija ugleda svjetlo dana.

1 | Author: BMW Blog foto: BMW Blog

U usporedbi s prethodnom generacijom, budući Z4 bit će lakši (oko 1400 kg), pogon će naravno biti stražnji, a snagu će na cestu prenositi 6-stupanjski ručni ili 8-stupanjski automatski mjenjač. Što se novih motora tiče, oni dolaze isključivo kao benzinci, sa snagom od 197 do 360 "konja" u najsnažnijoj 40i verziji. 

1 | Author: BMW Blog foto: BMW Blog

Što se dotičnog koncepta tiče, možemo uočiti atraktivni futuristički dizajn, isti onakav kakav smo vidjeli kod koncepta Serije 8. Agresivna silueta s 20-colnim kotačima zaista oduzima dah, ako ubrojimo i LED svjetla, velike otvore za zrak, oblik stražnjih svjetala i tankih retrovizora. 

1 | Author: BMW Blog foto: BMW Blog

Posljednja generacija BMW-a Z4 bila je oznake E89, a ona se prestala proizvoditi 22. kolovoza prošle godine, s 115.000 prodanih primjeraka.

1 | Author: BMW Blog foto: BMW Blog

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.