Početna Auto 1590 pregleda

Ovaj Ferrari, slučajno nađen u šupi, prodan je za 1,8 milijuna eura

1
Vidi galeriju 1/12
Ovaj Ferrari, slučajno nađen u šupi, prodan je za 1,8 milijuna eura Ovaj Ferrari, slučajno nađen u šupi, prodan je za 1,8 milijuna eura Ovaj Ferrari, slučajno nađen u šupi, prodan je za 1,8 milijuna eura Ovaj Ferrari, slučajno nađen u šupi, prodan je za 1,8 milijuna eura Ovaj Ferrari, slučajno nađen u šupi, prodan je za 1,8 milijuna eura Ovaj Ferrari, slučajno nađen u šupi, prodan je za 1,8 milijuna eura Ovaj Ferrari, slučajno nađen u šupi, prodan je za 1,8 milijuna eura Ovaj Ferrari, slučajno nađen u šupi, prodan je za 1,8 milijuna eura Ovaj Ferrari, slučajno nađen u šupi, prodan je za 1,8 milijuna eura Ovaj Ferrari, slučajno nađen u šupi, prodan je za 1,8 milijuna eura Ovaj Ferrari, slučajno nađen u šupi, prodan je za 1,8 milijuna eura Ovaj Ferrari, slučajno nađen u šupi, prodan je za 1,8 milijuna eura

Ferrari 365 GTB/4 Daytona, iz 1969. godine, otprilike je trideseti proizvedeni primjerak, a jedini je takav model s aluminijskom šasijom, farovima načinjenim iz pleksiglasa i prozorskim staklima na struju...

Prvi vlasnik ovoga jedinstvenog automobila bio je Luciano Conti, osnivač i urednik magazina Autosprint i prijatelj Enza Ferrarija. Nakon nekoga vremena prodao ga je drugome vlasniku u Veronu, a mjesec dana poslije automobil je već bio prodan dalje, trećemu vlasniku. U lipnju 1971. godine Daytona je odjavljen iz Italije, a novu je domovinu našao u Japanu.

1 | Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

Nakon devet godina i promjene dva japanska vlasnika, vlasnikom postaje Makoto Takai, u čijoj je improviziranoj garaži, koja je više ličila na šupu, Ferrari netaknut stajao gotovo četrdeset godina, a on je za to vrijeme odbijao sve ponude prijatelja koji su znali za njegov automobil i željeli da im ga proda.

1 | Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

Tako je Ferrari 365 GTB/4 Daytona Berlinetta Alloy by Scaglietti postao vrijedan aukcijski primjerak koji je nedavno prodan za 1,8 milijuna eura.

1 | Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.