Početna Auto 1384 pregleda

Ovako izgleda u akciji: Ferrari lansirao reklamu za F8 Tributo

Ferrari F8 Tributo u Ženevi
Vidi galeriju 1/9
Ovako izgleda na cesti: Ferrari lansirao reklamu za F8 Tributo Ovako izgleda na cesti: Ferrari lansirao reklamu za F8 Tributo Ovako izgleda na cesti: Ferrari lansirao reklamu za F8 Tributo Ovako izgleda na cesti: Ferrari lansirao reklamu za F8 Tributo Ovako izgleda na cesti: Ferrari lansirao reklamu za F8 Tributo Ovako izgleda na cesti: Ferrari lansirao reklamu za F8 Tributo Ovako izgleda na cesti: Ferrari lansirao reklamu za F8 Tributo Ovako izgleda na cesti: Ferrari lansirao reklamu za F8 Tributo Ovako izgleda na cesti: Ferrari lansirao reklamu za F8 Tributo

Novi propeti konjić, koji zamjenjuje model 488 GTB, podigao je puno prašine na salonu u Ženevi, a Ferrari je upravo lansirao i službeni reklamni video od kojega zastaje dah

Novi F8 Tributo aspolaže s nevjerojatnih 720 'konja' i 770 Nm okretnoga momenta, koje razvija 3,9-litreni motor V8 twin-turbo. Do 'stotke' juri 2,9 sekundi (0,1 sekundu manje nego GTB), a do 200 km/h treba mu 7,8 sekundi. Može pojuriti 340 km/h, odnosno 10 km/h više nego 488 GTB. Turbo-rupa? Ferrari tvrdi da takvo nešto u F8 ne postoji.

Ferrari F8 Tributo u Ženevi | Author: Ferrari foto: Ferrari

Poboljšanje performansi postignuto je ne samo podizanjem 488 GTB-a na nivo Piste, već stavljanjem superautomobila sa središnje postavljenim motorom V8 na dijetu. F8 je lakši 40 kilograma od svoga prethodnika, težak je 1330 kilograma. Aerodinamička efikasnost također je poboljšana 10 posto.

Ferrari F8 Tributo u Ženevi | Author: Ferrari foto: Ferrari

Redizajnirana karoserija nije samo uglađenija no ikada prije, već utire put novomu dizajnerskom izričaju iz Maranella, koji u ovome slučaju odaje počast prošlosti i originalnome 308 GTB-u.

Ferrari F8 Tributo u Ženevi | Author: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.