Početna Auto 1663 pregleda

Ovako izgleda nesreća na Nürburgringu, pri 246 km/h

Ovako izgleda nesreća na Nürburgringu pri 246 km/h
Vidi galeriju 1/6
Ovako izgleda nesreća na Nürburgringu pri 246 km/h Ovako izgleda nesreća na Nürburgringu pri 246 km/h Ovako izgleda nesreća na Nürburgringu pri 246 km/h Ovako izgleda nesreća na Nürburgringu pri 246 km/h Ovako izgleda nesreća na Nürburgringu pri 246 km/h Ovako izgleda nesreća na Nürburgringu pri 246 km/h

Vozač Porschea 911 GT3 slučajno je, prilikom kočenja na Nürburgringu, izgubio kontrolu nad vozilom pa udario u ogradu, pri brzini 246 km/h

Iako su nesreće na njemačkome 'zelenom paklu' vrlo česte, rijetko imamo priliku vidjeti nezgodu pri iznimno visokim brzinama. Upravo jedna takva se nedavno dogodila vozaču Porschea. Na snimci vidimo kako je vozač poprilično iskusan, ali pri prebrzom ulasku u zavoj Schwedenkreuz čak je i on izgubio kontrolu. 

Ovako izgleda nesreća na Nürburgringu pri 246 km/h | Author: YouTube foto: YouTube

Vozioj e Porsche 911 GT3 (996), koji je pripremljen za stazu. Snimka prikazuje trenutak kaD automobil ulazi u zavoj te vozač odmah uočava žutu zastavu. U tom trenutku, vozač je stisnuo kočnicu i zanio zadnji kraj automobila, pri kojem je izgubio kontrolu. Sve to se dogodilo pri visokoj brzini 246 km/h.

Koliki su troškovi ako imate nesreću na Nürburgringu? VIDEO Koliki su troškovi ako vam se dogodi nesreća na Nürburgringu?

Pretkraj snimke tih trenutaka vidljivo je kako vozač nije stisnuo kočnicu pa ga je nekoliko ljudi pitalo zašto? 
'Nakon što se stražnji dio okrenuo, pustio sam kočnicu, stisnuo papučicu gasa i pokušao ga vratiti. Po udarcu u barijeru stopalom nisam mogao pronaći papučicu kočnice. U svakome slučaju, kočna tekućina je curila pa nisam siguran da bi bilo razlike', odgovorio je vozač Porschea. 

Ovako izgleda nesreća na Nürburgringu pri 246 km/h | Author: YouTube foto: YouTube

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.