Početna Auto 2638 pregleda

Ovo 'groblje automobila' vrijedno je više od milijun eura

Umjetnik i bivši vozač utrka Michael Fröhlich sakupio je pedesetak oldtimera pa ih ostavio da 'trunu' u njegovoj šumi

No ovdje nije riječ o bilo kakvoj šumi i ni o otpadu ili tek tako odbačenim automobilima. Ovo je skulpturalni park u kojem su svi automobili na svome mjestu. Planski su postavljeni tako da neki ostavljaju dojam kao da su se zabili u stablo, drugi su pak djelomično zakopani u zemlju, neki su smješteni na stijene...

Author: YouTube foto: YouTube

Umjetnik ovom instalacijom u svom skulpturalnom parku želi demonstrirati snagu prirode te naglasiti kako je ona jača od svega. Nakon što je Michael 1984. godine u svomu Jaguaru XK120 osvojio Veliku nagradu Njemačke, odlučio je da će graditi kolekciju oldtimera tako što će svake godine nabaviti jedan automobil i tako sve do 2000. godine.

Author: YouTube foto: YouTube

Tako se sada može pohvaliti jedinstvenom osebujnom kolekcijom pedeset automobila. Ova zanimljiva umjetnička instalacija sadrži i djelić srušenoga Berlinskog zida, a sa svake strane stoji odgovarajući automobil, jedan proizveden u tadašnjoj Istočnoj, a drugi u Zapadnoj Njemačkoj.

Author: YouTube foto: YouTube Author: YouTube foto: YouTube

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.