Početna Auto 153 pregleda

Ovo je prva fotografija nove Dacie Spring: Ne otkriva previše

Automobil neće imati previše veze s dosadašnjim modelom. Bit će veći, mnogo napredniji, atraktivniji i moderniji.

Dacia j fotografijom koja ne otkriva previše otkrila novi Spring. Nova generacija malog električnog automobila rumunjske marke bit će prikazana  za otprilike tjedan dana, i prema prvim informacijama automobil neće imati previše veze s dosadašnjim modelom. Bit će veći, mnogo napredniji, atraktivniji i moderniji. Osnovni oblik se ipak neće previše mijenjati kao što je vidljivo na teaseru koji je objavljen na Instagram stranici Dacia UK. 

Novi automobil bi trebao biti malo duži od aktualne verzije koja ima 373 cm dužine. Prednji dio trebao bi biti sličan onom na novoj generaciji Dustera. Interijer bi također trebao  biti preuzet iz novog Dustera, počevši od bogatijeg infotainmenta. Moguće je da će automobil dobiti i digitalne instrumente. 

Najvažnija inovacija ipak će se naći ispod karoserije. Novi Spring temeljit će se na platformi CMF-AEV, evoluciji trenutne platforme. Donosi smanjenu težinu i mogućnost uvođenja novih tehnologija, posebice u području sigurnosti. Motori i baterije male Dacie također bi mogli biti poboljšani u pogledu performansi i dosega. 

Glavni cilj Springa svakako će biti ostati najjeftiniji električni automobil na tržištu. Moguće je da će cijena čak i  biti niža od one  dosadašnjeg modela. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.