Početna Auto 4635 pregleda

Počela pretprodaja novog Golfa u Hrvatskoj: Evo koliko košta

FOTO: Volkswagen

Točno na 50. rođendan ikone kompaktnih automobila u Hrvatskoj počinje pretprodaja redizajnirane osme generacije Golfa

Volkswagenov kompakt jedan je od najuspješnijih automobila u povijesti s više od 37 milijuna prodanih primjeraka. Sve je započelo 1974. godine. Točno na 50. rođendan ikone kompaktnih automobila u Hrvatskoj počinje pretprodaja redizajnirane osme generacije Golfa.

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Uz brojne poboljšane detalje svi novi modeli Golfa i Golfa Variant odlikuju se intuitivnim infotainment sustavom nove generacije. Pedeseti rođendan ikone kompaktnih automobila Volkswagen obilježava još jednim ekskluzivnim posebnim modelom: Golf Edition 50.

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Novi modeli Golf i Golf Variant prepoznatljivi su po svom izmijenjenom prednjem dijelu. Tu su nova LED glavna svjetla, a vrhunska varijanta IQ.Light – LED Matrix nudi nova vrhunska duga svjetla s vrlo velikim dometom. Prvi put u nekom europskom Volkswagen modelu osvijetljen je i logotip u maski hladnjaka. Stražnja 3D svjetla također su redizajnirana u objema varijantama karoserije.

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

 U unutrašnjosti se nalazi potpuno nova generacija infotainment sustava s bržim procesorom, dodirnim zaslonom dijagonale 12,9" i intuitivnijom strukturom izbornika. Dodirni klizači za regulaciju temperature i jačine zvuka sada su osvijetljeni. U sklopu serijske opreme dolazi najnovija varijanta digitalnih instrumenata Digital Cockpit Pro. Još jedan novitet su klasične tipke na novom upravljaču koje zamijenjuju dosadašnje dodirne na koje je bilo dosta kritika. Tu je i potpora za govorne naredbe IDA. Osim upravljanja funkcijama poput klima-uređaja, telefona i navigacije normalnim govorom, sustav IDA također omogućuje online pristup informacijama iz gotovo svih područja – od rasporeda letova do pitanja opčeg znanja. Kao novost u IDA-u prvi put je integriran ChatGPT sustav umjetne inteligencije. 

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Golf je već od početka pretprodaje dostupan sa svih šest varijanti opreme – 4Life, Life, Life Plus, Style, R-Line i Edition 50. Na raspolaganju su trenutno dva benzinska turbomotora s ručnim mjenjačem i snagom od 116 i 150 KS, te dva benzinska turbomotora s blagim hibridnim sustavom od 48 V (eTSI) i 7-stupanjskim DSG mjenjačem, koji također dolaze sa snagom od 116 KS i 150 KS. Kasnije se očekuje dolazak dizelskih TDI izvedbi.

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Karavanski model Golf Variant trenutno je dostupan isključivo u varijanti opreme Life i to s turbobenzinskim motorima snage 116 KS i 150 KS.

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Volkswagen je povodom rođendana najprodavanijeg modela na svijetu razvio atraktivan poseban model Golf Edition 50. Osnovu čini  Golf Style, koji je individualiziran dodatnim značajkama. Kada je u pitanju vanjski dizajn, te značajke uključuju 18“ aluminijske naplatke "Leeds”, zatamnjena stražnja stakla, osvijetljenu rešetku hladnjaka, osvijetljeni VW logotip i 3D pločicu s natpisom “50” na B stupovima. Detalji kao što su logotipi “Edition 50” na  prednjim letvicama u pragovima i donjem segmentu kola upravljača, obloge papučica od brušenog plemenitog čelika i crna krovna obloga naglašavaju ekskluzivnost u unutrašnjosti. Dio proširene opreme osim toga su novi vrhunski infotainment sustav “Discover” s navigacijskom funkcijom, sustav pokretanja i zaključavanja bez ključa “Keyless Entry”, potpora za govorne naredbe IDA, odabir profila vožnje i alarm. Posebni model će na početku pretprodaje biti dostupan s 1.5 eTSI DSG motorom sa 150 KS, a koštat će od 36.228 eura.

Author: Volkswagen foto: Volkswagen

Mnogo zanimljiviji našim kupcima će ipak biti malo skromnije opremljeni modeli. Osnovni model je Golf 1.5 TSI sa 116 KS i 4Life opremom koji u serijskoj opremi između ostalog nudi i dodatno zatamnjena bočna stakla straga i stražnje staklo, kameru za vožnju unatrag, paket "Winter", radio "Ready 2 Discover", automatsko održavanje razmaka ACC "Stop & Go", LED glavna svjetla, ambijentalno osvjetljenje u 10 boja, električno preklopiva i grijana vanjska osvrtna zrcala s memorijom… Cijena tako opremljenog modela iznosi 26.411 eura. Model Golf 1.5 TSI Life sa 116 KS Life starta sa 27.646 eura. Možda najbolji odnos cijene i dobivenog pruža dobro opremljeni model Golf 1.5 TSI Life Plus sa 116 KS koji između ostalog nudi i sistem "Keyless Access", dodatno zatamnjena bočna stakla straga i stražnje staklo, alarmni uređaj s nadzorom unutrašnjosti i nagiba vozila, kameru za vožnju unatrag, 17“ lakometalne naplatke "Nottingham", paket "Svjetlo i vidljivost Plus“ te metalik boju. Cijena tako opremljenog modela je 27.847 eura. Model Golf 1.5 eTSI DSG sa 150 KS i Style opremom starta od 36.002 eura, dok model Golf 1.5 eTSI DSG R-Line sa 150 KS starta sa 36.218,12 eura. Golf Variant ima osnovnu cijenu od 30.764 eura za izvedbu Life s motorom od 116 KS. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.