Početna Auto 3202 pregleda

Porsche 356: Biste li ovu hrpu hrđe platili 73.000 eura?

FOTO: eBay

Ovaj Porsche 356 Coupe očajnički traži restauraciju i novoga vlasnika, a upravo se prodaje na eBayu

Author: eBay foto: eBay

Prvo što 'bode oči' je cijena 73.500 eura! To je pozamašna svota novca s obzirom na to da ovaj oldtajmer nije u voznom stanju i treba mu cjelovita restauracija da bi postao funkcionalan. Bio je kod istoga vlasnika od ranih '70-ih, a originalna boja karoserije bila je 'fish silver grey', koja pod određenim kutom sunčeve svjetlosti dobiva plavkast odsjaj.

Author: eBay foto: eBay

No nažalost sada je ovaj ljepotan prekriven hrđom, što daje naslutiti kako vlasnik posljednjih desetljeća nije baš brinuo o njemu. Hrđa je načela sve, od karoserije do kotača, a nedostaju stražnja svjetla i sve pripadajuće Porscheove oznake s automobila. Isto je i u interijeru: velike su količine hrđe na podu, vratima i ostalim površinama unutrašnjosti.

Author: eBay foto: eBay

Vraćanje ovoga Porschea 356 u originalno stanje bez sumnje bit će dug, predan i skup posao. Potrebni su mnogi kompleksni konstrukcijski zahvati da bi se karoserija dovela u red te ozbiljni radovi na motoru ne bi li opet proradio. No jednoga dana, kad ovaj ljepotan ponovo zasja starim sjajem, bit će to profitabilan projekt, s obzirom na to da se neki primjerci prodaju i po 200.000 eura.

Author: eBay foto: eBay

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.