Početna Auto 783 pregleda

Legendarni relijaški Porsche prodan za 5,2 milijuna eura

FOTO: RM Sotheby's

Ovaj Porsche 959 u prepoznatljivoj kombinaciji boja Rothmans, koji je sudjelovao u legendarnoj utrci Paris-Dakar 1985. godine, prodan je za 5.200.000 eura

Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

Proizveden je za trostrukoga prvaka Dakara Renea Metgea i jedan je od samo tri automobila koje je te godine Porsche pripremio za 'Paris-Dakar'. No to je bila loša relijaška godina za Porsche, s obzirom na to da su dva automobila razbijena, a 959 je morao odustati zbog kvara. Već sljedeće godine Porsche je osvojio prvo, drugo i šesto mjesto na legendarnome reliju.

Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

Porsche je proizveo samo sedam primjeraka ovog automobila. Pet je 'preživjelo' do danas i vjeruje se kako su dva ili tri u privatnim kolekcijama. Među njima je i ovaj, proizveden 1985. godine za Reli 'Paris-Dakar'. Pokreće ga atmosferski 3,2-litreni šesterocilindrični bokser motor postavljen straga.  

Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's
Ovaj legendarni automobil prodan je za 5.200.000 eura, na aukciji povodom 70. godišnjice Porschea, a licitirala ga je aukcijska kuća RM Sotheby's u Porsche Experience Centru, u Atlanti. 

Author: RM Sotheby's foto: RM Sotheby's

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi u raspravu.